zelf croutons maken van oud brood

Croutons maken van oud brood

zelf croutons maken van oud broodVoortaan hoef je je oude brood niet meer weg te gooien: in een handomdraai maak je er onweerstaanbaar lekkere croutons van. Lekker om te serveren bij een kom soep, om extra crunch te geven aan een frisse salade, of gewoon als snack!

Je kent het wel: je hebt brood eruit gehaald om op te eten, maar je krijgt het niet op of je vergeet het zelfs helemaal. Oeps! Weggooien is zonde natuurlijk, en nu je dit truckje weet hoeft dat ook niet meer. En die supermarkt salade croutons met die absurde prijzen? Die zijn vanaf nu ook verleden tijd ๐Ÿ™‚

Zet de volgende ingrediรซnten maar op je boodschappenlijstje:

  • 3 sneetjes oud brood
  • 50 gram olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Gedroogde italiaanse kruiden

zelf croutons maken van oud brood

Zo maak je de croutons:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij het brood klein, in blokjes van ongeveer 2 centimeter breed. Doe de blokjes in een kom. Schenk de olijfolie erover, gevolgd door de peper, zout en italiaanse kruiden. Hussel alles door elkaar met een vork tot elk blokje bedekt is met genoeg olie en kruiden. Plaats de blokjes brood in een ovenschaal. Zorg dat de blokjes naast elkaar liggen en niet op elkaar gestapelt zijn: anders blijven ze zacht. Bak ze in de oven op 220 graden in ongeveer 12 minuten bruin.

De croutons zijn zowel warm als koud heerlijk, en kunnen daarom een paar uur van tevoren al worden gemaakt.

zelf croutons maken van oud brood

Tip! Probeer voor meer variatie ook eens een keer croutons met paprikapoeder, rozemarijn of knoflookpoeder. Ook heerlijk!

 

Zoek je nog een lekker soepje voor bij je croutons? Kijk dan eens naar deze romige pompoensoep met kokos of mijn geroosterde tomatensoep met basilicum.

2 Comments

  1. Pingback: Romige bloemkoolsoep met aardappel - Nest Warehouse

  2. Pingback: Geroosterde tomatensoep met basilicum – Nest Warehouse

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*