Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Van salades als deze gaat mijn hartje sneller kloppen. Ik ben dol op cherrytomaatjes én op zachte kazen, en veel meer heeft deze smaakvolle burrata salade eigenlijk niet nodig.

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Burrata liefde

Mocht je burrata nog niet kennen; het is een kaas vergelijkbaar met mozzarella maar dan met een zachte en romige binnenkant! En het is hemels, trust me. 🙂

Vitaminebommetjes

Cherrytomaatjes zijn één van mijn favoriete groenten/ingrediënten en ik kook er niet alleen vaak mee vanwege de lekkere smaak. Deze kleine tomaatjes zijn ook nog eens hartstikke gezond! Want wat blijkt nou? Hoe kleiner de tomaat is, hoe meer voedingsstoffen hij bevat. Maf he? Ze bevatten onder andere een dubbele hoeveelheid vitamine c en een dubbele hoeveelheid van het antioxidant lycopeen ten opzichte van hun grote broer.

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

De voorbereidingstijd van deze salade is vanwege het marineren minimaal 2 uur. Daarna duurt het klaarmaken niet langer dan 5 minuten.

Dit heb je nodig voor de burrata salade met gemarineerde cherrytomaten:

  • Voor de salade:
  • 1 bol burrata (150 gram)*
  • Een handje verse basilicum blaadjes
  • Een handje sla melange
  • Voor de gemarineerde tomaatjes:
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 gram)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie (van goede kwaliteit!)
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje peper

*Ik vond het bij de versafdeling tussen de kaas, in een plastic bakje.

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Zo maak je de burrata salade met gemarineerde cherrytomaten

  1. Maak de marinade door de olijfolie, balsamico azijn, gedroogde oregano, knoflookpoeder en peper in een kom door elkaar te mengen.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en roer ze door de marinade tot elk tomaatje goed bedekt is. Laat het zo afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast staan. Het mag ook langer; een dag van tevoren klaargemaakt vind ik ze het lekkerst.
  3. Leg wat sla op een bord en schep hierop de tomaatjes. Snijd de burrata door vieren en leg de partjes op de tomaatjes. Verdeel de basilicum erover en serveer direct.

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Ben je ook zo dol op tomaatjes? Kijk dan ook eens naar dit recept voor pasta met langzaam geroosterde tomaatjes! En deze heerlijke koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven 😀

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

11 Comments

  1. Dit klinkt fantastisch! Ik vind burrata zoo lekker dus ik print je recept even uit 🙂

  2. Buratta is nieuw voor mij, maar het ziet er lekker uit zeg, ik ben ook dol op cherrytomaatjes. Het enige is dat je even rekening moet houden met die 2 uur marineren, maar daarna is het ook zo klaar.

  3. Ziet er heerlijk uit! Deze wil ik een keer proberen na te maken.

  4. Ah, ik vroeg me al af waar de naam van deze salade vandaan kwam, maar dat is dus vanwege het kaasje. Het ziet er heerlijk uit!

  5. Ziet er lekker uit! Vroeger moest ik niks van salades weten haha, maar ik begin ze steeds lekkerder te vinden.

  6. Ziet er lekker uit! Ik kende het kaasje helemaal niet, terwijl ik toch dol ben op kaas!

  7. Sinds ik in Italië echt burrata heb geproefd wil ik nooit meer anders… wat is dit lekker zeg!!
    Dit recept klinkt dus als muziek in mn oren 👍

  8. Ik ben ook dol op (verse) cherrytomaatjes. Heerlijk in een saldade inderdaad!

  9. Mieke | mieksmind

    Oh ja dit is echt wat voor mij! mozzarella tomaat is al lekker maar een burrata is nog lekkerder.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*