Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Een lekker bijgerecht voor bij een feestelijke maaltijd met een verrassende saus. Deze mini hasselback aardappeltjes doen het altijd goed!

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Ik denk dat dit wel echt de leukste manier is om aardappels te serveren! 🙂 Vanwege de sneetjes zien deze mini hasselback aardappeltjes er ontzettend vrolijk uit, vind je niet? Ze zijn ideaal als bijgerecht naast bijvoorbeeld rollade, kip of steak. Wijntje erbij, salade erbij en je diner is compleet.

De hartige smaak van de tahini (pasta van witte sesamzaadjes), gecombineerd met citroen en peterselie geeft een verrassende smaak aan de aardappeltjes. En door de aardappels halverwege het bakken al te voorzien van een laagje saus krijg je een éxtra smaakvol resultaat.

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Voor 6 aardappeltjes. Je kunt het recept natuurlijk gewoon verdubbelen als je meer wilt maken!

Dit heb je nodig voor de hasselback aardappeltjes met tahini saus:

  • Voor de hasselback aardappelen:
  • 6 vastkokende aardappeltjes van ‘medium’ formaat (400 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Een halve theelepel zout
  • Een flinke snuf peper
  • Voor de tahini saus:
  • 2 eetlepels tahini (sesampasta, supermarkt)
  • 3 theelepels vers citroensap
  • 2 theelepels extra vierge olijfolie
  • 4 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • Een snufje zout
  • 4 eetlepels water

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Zo maak je de mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

  1. Maak de tahini saus door met een vork de tahini, citroensap, olijfolie, peterselie, zout en het water met elkaar te combineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden, en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  3. Boen de aardappeltjes goed schoon en droog ze af.
  4. Snijd met een mes inkepingen in de aardappel. Een makkelijke manier om te snijden en te zorgen dat je de aardappel niet per ongeluk helemaal doormidden snijdt, is om 2 houten spatels in de lengte naast de aardappel te leggen. Met aan beide kant een opstaande rand kun je snijden en stopt je mes vanzelf zodra je de spatels raakt. Zie foto!
  5. Pers de knoflook. Meng deze samen met de olijfolie, peper en zout in een ruime kom door elkaar. Plaats dan de aardappeltjes erbij en hussel/roer tot alle aardappels royaal bedekt zijn met de kruidenolie. Houd apart wat overblijft.
  6. Leg de aardappels op de bakplaat en plaats ze voor 20 minuten in de oven op 200 graden. Schep hierna de overgebleven kruidenolie en een theelepeltje tahini saus over elke aardappel en bak ze nog 10 a 15 minuten verder af.
  7. Serveer de aardappels met extra peterselie en de overgebleven tahini saus.

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Serveer de aardappeltjes met een lekkere salade zoals bijvoorbeeld deze salade met peer, geitenkaas en balsamicoglazuur. of deze couscous salade met feta, biet en pompoen! 🙂

Mini hasselback aardappeltjes met tahini saus

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

9 Comments

  1. Ziet er erg lekker uit! Deze ga ik onthouden voor kerst.

  2. Dat ziet er goed uit, lekker en eenvoudig te maken voor de feestdagen!

  3. Echt, het water loopt me gewoon in de mond. Ik heb enorm zin in deze aardappeltjes. Ze zien er zo lekker uit!

  4. Oeeeh deze zien er heerlijk uit zeg. Deze ga ik opslaan. Krijg er trek van.

  5. Heerlijk, zo eet ik mijn aardappelen het liefst! Simpel, lekker en oogt mooi!

  6. Wat ziet dat er apart uit! Lijkt me heel erg lekker, ik hou erg van aardappelen.

  7. Hmm ziet er weer heerlijk uit! En simpel om te maken 🙂

    – xx Daisy

  8. Ohh dat ziet er zo lekker uit. Ik ga dit zeker onthouden.

  9. Omg dat klinkt echt hemels! Deze ga ik komende week meteen uitproberen 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*