Verse mintthee van Benjah

Alles over muntthee

Ik ben dol op verse thee, en dan in het bijzonder muntthee! Wist je dat het drinken van muntthee ook nog eens heel goed is voor je gezondheid? In dit artikel lees je er alles over.

muntthee

Is het muntthee of mintthee?

Ik begin met de brandende vraag! Zeg je nou muntthee of mintthee? Terwijl ik dit typ geeft mijn spellingchecker al een rood streepje onder het woord mintthee, en dat verklapt het eigenlijk al! 🙂 Muntthee is namelijk de Nederlandse benaming voor het drankje, terwijl in het Engels (en volgens mij ook Belgisch?) het woord mint wordt gebruikt.

Verse muntthee

De voordelen van verse muntthee

Hoera, muntthee drinken is ontzettend gezond! Munt is namelijk rijk aan antioxidanten, stoffen die je gezondheid bevorderen en je weerstand hoog houden. Ook heeft munt een antibacteriële werking, en zorgt ervoor dat bacteriën in je lichaam minder kans krijgen om schade te doen.

Daarnaast wordt er ook nog eens beweerd dat het drinken van muntthee helpt met het beter absorberen van ijzer in je lichaam. En heb je prikkelbare darmen? Ook dan is het de moeite waard om de muntthee te proberen.

[ad-snippet ad-snippet=””]

muntthee gezond

De lekkerste muntthee

Waar vind je nou de lekkerste verse munt? De munt uit de supermarkt is natuurlijk niet verkeerd, maar ook geen ware smaakexplosie. Mijn tip? Benjah! Verse mint rechtstreeks uit Marokko, en ook nog eens 100% biologisch.

De Benjah Box: alles voor het perfecte kopje muntthee

De thee van Benjah bestel je online en als een compleet pakketje. Voor €7,95 krijg je 30 gram ultra verse en smaakvolle munt, 10 gram groene thee, én een lekker koekje. En nog een pluspuntje: de verzendkosten zijn gratis! Met de hoeveelheid mint kun je de hele week doen, of 2 grote potten van zetten.

muntthee maken

Traditionele Marokkaanse muntthee

De Benjah Box geeft je alle ingrediënten voor een kopje traditionele Marokkaanse muntthee. Die wordt namelijk met verse munt én groene thee gemaakt. En ik kan je vertellen; het geeft je thee inderdaad net dat beetje extra smaak!

Voor 1 kop thee heb je 1,5 gram groene thee nodig die je 1 minuut laat trekken. Hier voeg je 1 takje munt aan toe. Om wat meer aroma vrij te laten komen kun je de munt even kort tussen je vingers wringen. samen met een theelepel suiker (of in mijn geval, een zoetje). Even goed doorroeren, en je traditionele thee is klaar!

marrokkaanse muntthee

Ook zo’n theeleut? Kijk dan ook eens naar mijn review van Vatille! En bij de thee hoort natuurlijk ook wat lekkers, zoals deze havermoutkoekjes met pecannoot en rozijnen. Ga je voor een high tea? Dan kunnen engelse scones met clotted cream natuurlijk niet ontbreken.

[ad-snippet ad-snippet=””]

 

Bewaren