Salade met nectarine, geitenkaas, nootjes en honing vinaigrette

Salade met nectarine, geitenkaas, nootjes en honing vinaigrette

Salade met nectarine, geitenkaas, nootjes en honing vinaigrette

Deze salade is zo lekker zoet, je zou hem bijna een toetje kunnen noemen! De ultieme salade voor een warme, luie zomerdag.

De nectarine is mijn favoriete zomerfruit. Lekker zoet en makkelijk te eten in tegenstelling tot zijn broertje de perzik, met zijn gekke fuzzy schil. Nectarines hoef je niet te schillen! Even goed afspoelen onder de kraan is voldoende. In combinatie met geitenkaas, knapperige nootjes en een extra zoete vinaigrette dressing heb je een heerlijke salade waar je letterlijk van zult snoepen.

Met dit recept maak je een maaltijdsalade voor 1 persoon, of een bijgerecht voor ongeveer 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • Voor de salade:
  • 50 gram veldsla
  • 1 nectarine
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 8 cherry (rivolo) tomaatjes
  • 40 gram ongezouten gemengde noten
  • Voor de honing vinaigrette:
  • 1 eetlepel (vloeibare) honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • Peper en zout

 

salade-nectarine-honing 4kopie

Zo maak je de salade:

  1. Boen de nectarines goed schoon en snijd deze in partjes of blokjes. Ik sneed ze in partjes voor een extra vrolijke presentatie.
  2. Snijd de tomaatjes doormidden, en kruimel met je vingers de zachte geitenkaas in kleine stukjes.
  3. Plaats de veldsla in een schaal. Verdeel daarover de tomaatjes, geitenkaas en nectarine. Verdeel als laatste de nootjes over de salade.

Zo maak je de honing vinaigrette:

  1. Plaats de honing, olijfolie, en azijn in een kommetje, en klop alles met een vork of kleine garde door elkaar.
  2. Voeg hierna de italiaanse kruiden toe samen met peper en zout naar smaak, en roer dit er nog even kort door.
  3. Verdeel de vinaigrette direct over de salade.

Eet smakelijk! 🙂

Salade met nectarine, geitenkaas, nootjes en honing vinaigrette

Gek op salades? Dan is deze koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven ook een aanrader!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met nectarine, geitenkaas, nootjes en honing vinaigrette
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

7 Comments

  1. Oh, wat heerlijk! Ik ben gek op salades en zeker ook op geitenkaas.. De combinatie met nectarine ken ik nog niet, maar lijkt me heerlijk! Snel eens proberen dus, hihi.

  2. Ziet er lekker uit zeg! Ik houd sowieso van salades met walnoten en geitenkaas, maar nu kan ik weer een beetje variëren. Bedankt voor de inspiratie. 🙂

  3. Pingback: Mexicaanse salade met gegrilde mais en beefreepjes - Nest Warehouse

  4. Pingback: Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise - Foodie Feest

  5. Hoi,

    Dankje voor je reactie op mijn blogartikel.!
    Deze salade is echt heerlijk en perfect voor de lente en zomer.
    Trouwens bedankt voor het delen van al je heeerlijke gerechten op je website!!

    Groetjes Annemieke

  6. Pingback: Quinoa salade met cranberry, noten, granola en een honing dressing

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*