Ferrero rocher taart - chocolade hazelnoot taart

Ferrero rocher taart – chocolade hazelnoot taart

Die heerlijke chocolade-hazelnoot bonbons, maar dan in een taartvorm! Met knapperige wafel koekjesbodem en een makkelijke chocolademousse. Deze ferrero rocher taart is een topper. 🙂

Ferrero rocher taart

Jammie! Ferrero Rocher bonbons zijn altijd echt een traktatie. Heerlijke nootjes, een knapperig wafeltje en natuurlijk zo’n heerlijke laag chocolade. Daar kan je toch geen genoeg van krijgen? 🙂 Hoog tijd om dit eens in een taart te verwerken, vond ik!

De magie zit hem voornamelijk in de bodem. Normaal gesproken maak je een koekjesbodem met tarwekoekjes of bastogne, maar voor deze taart heb ik vanille wafeltjes gebruikt. En juist die wafeltjes – in combinatie met de chocolade – zorgen voor dat typische ferrero smaakje.

Makkelijke chocolademousse
Deze ferrero rocher taart is naast overheerlijk ook nog eens ontzettend makkelijk! Je hoeft hem niet af te bakken, maar alleen wat slagroom op te kloppen, chocolade te smelten, en alles door elkaar te roeren. De magie vindt plaats in de koelkast, want als je lang genoeg wacht dan stijft hij op tot een heerlijk romige, niet te zware mousse.

Ferrero rocher taart - chocolade hazelnoot taart

Voor 8 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Wachttijd: 8 – 24 uur. Maak hem bij voorkeur de dag van tevoren.

Gemaakt met een springvorm met diameter van 20 centimeter. Een grotere springvorm kan ook gewoon, maar dan wordt de taart natuurlijk minder hoog.

Dit heb je nodig voor de ferrero rocher taart:

  • 150 gram froufrou vanille wafel koekjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram melkchocolade
  • 350 gram slagroom
  • 150 gram fijngehakte blanke hazelnoten + extra als topping*
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel vanille extract
  • 8 Ferrero Rocher bonbons

*Je hebt witte hazelnoten nodig, zonder vliesje.

Ferrero rocher taart - chocolade hazelnoot taart

Zo maak je de Ferrero Rocher taart

  1. Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels. Smelt de boter in een pannetje met anti-aanbaklaag, tot deze lichtbruin kleurt. Laat 1 minuut afkoelen en roer het door de kruimels.
  2. Bekleed de bodem en de randen van je springvorm met bakpapier. Om het papier goed vast te zetten kun je de randen met wat boter of bakspray invetten.
  3. Stort het kruimelmengsel in de springvorm en druk het aan tot een goed verdeelde laag, met behulp van de platte kant van een lepel of een vlak glas.
  4. Klop de slagroom stijf in een ruime beslagkom.
  5. Smelt de chocolade au-bain marie (in een pan of vuurvaste kom geplaatst op een pan met een laagje water). Haal het van het vuur en roer de cacao en het vanille extract erdoor.
  6. Laat de chocolade ongeveer 2 minuutjes licht afkoelen en roer het door de slagroom tot een egale massa ontstaat. Wees niet bang als het mengsel vrij vloeibaar wordt; in de koelkast stijft hij gewoon op! Roer als laatste de gehakte noten erdoor.
  7. Giet het chocolademengsel in de taartvorm en plaats hem in de koelkast. Laat hem hier minimaal 8 uur opstijven, maar het liefst de gehele nacht/dag.
  8. Maak de springvorm los, verwijder voorzichtig het bakpapier en verdeel de extra hazelnoten erover. Druk als laatste de ferrero rocher bonbons lichtjes in de taart.

Ferrero rocher taart - chocolade hazelnoot taart

 

Die 2 eetlepels cacao? Die zorgen voor een iets rijkere chocolade smaak! De chocolade wordt natuurlijk ‘verdund’ door alle slagroom, waardoor de smaak wat te mild is. Dankzij de cacao breng je hem weer terug op smaak. Voel je vrij om te experimenten met de hoeveelheid.

En houd je nou meer van bittere chocolade? dan kun je de melkchocolade in dit recept ook prima vervangen door donkere chocolade. Hij wordt dan wel wat machtiger dus het toevoegen van extra cacao is dan niet nodig.

Ferrero rocher taart - chocolade hazelnoot taart

Meer chocolademousse? I’ve got you covered! 🙂 Via dezelfde methode maakte ik al eerder deze witte chocolademousse potjes met mango. Een ander soort mousse vindt je in mijn recept voor chocolade mousse taart met sinaasappel, of misschien is deze triple chocolate cheesecake wel helemaal jouw ding.

Ferrero rocher taart - chocolade hazelnoot taart

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Summary
Ferrero rocher taart
Article Name
Ferrero rocher taart
Description
Een overheerlijke no-bake ferrero rocher taart, met knapperige wafel koekjesbodem en makkelijke chocolademousse.

10 Comments

  1. Wat ziet dit er lekker uit! Mooie foto’s maak je ook 🙂

  2. Lipstickencupcakes

    Oeeeh deze ziet er heerlijk uit zeg. Zou hem graag een keer maken wanneer ik op gewicht ben

  3. taart en ferrero rocher, mmm de ideale combinatie. dit receptje ga ik bijhouden.

  4. Wat een leuk taartje is dat geworden. Ik vind hem origineel! Grappig ook met die bonbons.

  5. Oh jeetje, zo’n taart is echt heel erg lekker. Ferrero Rocher is zo lekker knapperig dat is echt iets voor in een taart (of erop).

  6. Superleuk! En laten we wel wezen, wie houd er nu niet van dat lekkere bonbonnetje! Heel leuk!

  7. Juliette - Strongbody.nl

    Wat ziet deze taart er heerlijk uit! Yummy! Mooie foto’s ook!

  8. Waaaaaw die taart ziet er overheerlijk uit! Ik hou helemaal van Ferrero Rochers. Ik vind het lekker om ze eerst half open te bijten en dan de choco en het nootje op te eten. Mjammie!

  9. Hmmm dat ziet er echt hemels uit! Die ga ik maken voor mijn verjaardag eind deze maand <3

  10. Pingback: Recept voor Ferrero Rocher taart | Piek & Pie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*