zoetzure gemarineerde komkommer

Zoetzure gemarineerde komkommer

Soms is komkommer net een beetje te gewoontjes. Wist je dat je hem heel gemakkelijk veel meer smaak kan geven? Deze gemarineerde komkommer is heerlijk naast je warme maaltijd (denk aan rijst met kip) of als garnering op een hamburgertje!

Een beetje appelazijn, wat witte wijn azijn, een beetje dille, en voor een scherpe touch een klein beetje rode ui…. En een klein schepje suiker om de zure tonen te balanceren. Lekker hoor! 😀 Slechts een kwartiertje marineren is genoeg; hierna kan je de resterende vloeistof afgieten en ben je ready to eat! 🙂

Zoetzure gemarineerde komkommer

Course: SidesCuisine: Other world cuisineDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking timeminutes

Een beetje groen bij je warme maaltijd? Deze zoetzure gemarineerde komkommer is echt heerlijk bij rijstgerechten, kip gerechten of op een broodje hamburger! Net wat bijzonderder dan een gewoon stukje komkommer.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer

  • Een halve kleine rode ui

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 eetlepels witte wijn azijn

  • 2 eetlepels appelazijn

  • 1 theelepel suiker

  • een halve theelepel zout

  • Een paar zwarte peper korrels

  • Een halve eetlepel gedroogde dille

Zo maak je het:

  • Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Plaats ze in een ruime kom samen met de rest van de ingrediënten (behalve de komkommer).
  • Snijd met een dunschiller reepjes van de komkommer. Zodra je halverwege bent kun je de komkommer omdraaien en opnieuw beginnen. Je houd het middenstuk van de komkommer over (om op te snoepen!).
  • Voeg de komkommer toe aan de marinade en hussel alles goed door elkaar. Laat het een kwartier intrekken en giet daarna het vocht af.
  • Serveer direct of bewaar in de koeling, in een afgesloten doosje.

Meer healthy stuff om van te genieten? Kijk dan ook eens naar deze recepten:

Geroosterde bloemkool met kikkererwten en pittige yoghurtsaus

Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

Snelle pastasalade met zongedroogde tomaat en artisjok

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*