Zelf pumpkin spice kruiden maken

Zelf pumpkin spice kruiden maken

Zelf pumpkin spice kruiden maken

Dat de zomer voorbij is is niet alleen maar slecht nieuws! De gelato, ijskoffies en barbecues maken namelijk plaats voor heerlijke pumpkin spice lekkernijen. De bekendste hiervan is natuurlijk de pumpkin spice latte, maar de kruiden zijn voor véél meer doeleinden geschikt. Denk bijvoorbeeld aan taarten, milkshakes en cupcakes met een heerlijk herfstig tintje! 🙂

In america kun je de pumpkin spice kruiden kant en klaar kopen, maar dat is voor ons helaas niet het geval. Vandaar dit recept, waarmee je een grote voorraad kruiden maakt om de herfst en winter mee door te komen.

Dit heb je nodig:

  • 5 eetlepels kaneel
  • 6 theelepels gemberpoeder
  • 6 theelepels nootmuskaat
  • 4 theelepels gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gemalen piment
  • 1 theelepel foelie

Zelf pumpkin spice kruiden maken

Zo maak je de pumpkin spice kruiden

  1. Doe alle kruiden in een schaaltje of potje en mix goed door elkaar. That’s all! 🙂

Je zelfgemaakte pumpkin spice kruiden lenen zich perfect voor deze pompoencake met chocolade roomkaas glazuur.

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

One Comment

  1. Pingback: Pompoencake met chocolade roomkaas glazuur - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*