Dat de zomer voorbij is is niet alleen maar slecht nieuws! De gelato, ijskoffies en barbecues maken namelijk plaats voor heerlijke pumpkin spice lekkernijen. De bekendste hiervan is natuurlijk de pumpkin spice latte, maar de kruiden zijn voor vÊÊl meer doeleinden geschikt. Denk bijvoorbeeld aan taarten, milkshakes en cupcakes met een heerlijk herfstig tintje! đ
In america kun je de pumpkin spice kruiden kant en klaar kopen, maar dat is voor ons helaas niet het geval. Vandaar dit recept, waarmee je een grote voorraad kruiden maakt om de herfst en winter mee door te komen.
Dit heb je nodig:
- 5 eetlepels kaneel
- 6 theelepels gemberpoeder
- 6 theelepels nootmuskaat
- 4 theelepels gemalen kruidnagel
- 2 theelepels gemalen piment
- 1 theelepel foelie
Zo maak je de pumpkin spice kruiden
Je zelfgemaakte pumpkin spice kruiden lenen zich perfect voor deze pompoencake met chocolade roomkaas glazuur.
Heb je dit recept gemaakt? Show me! đ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! đ
Pingback: Pompoencake met chocolade roomkaas glazuur - Foodie Feest
Pingback: Herfst granola met pecan en pumpkin spice – Foodie Feest
Pingback: Pumpkin spice cupcakes met gezouten noten – Foodie Feest