Het lekkerste zoete broodbeleg maak je nu gewoon zelf! Een hazelnootpasta boordevol hazelnoten en zonder E-nummers of conserveringsmiddelen.
Nutella is voor mij een zeer gevaarlijk product: heb ik het eenmaal in huis, dan kan ik er met geen mogelijkheid van afblijven ;). Deze zelfgemaakte versie is daarop geen uitzondering, maar is gelukkig wel een tikje gezonder. Met maar liefst 300 gram hazelnoten barst deze zelfgemaakte nutella van de vitamine B6, B11 en vitamine E. Daarnaast bevatten hazelnoten ook nog eens veel koper, zink, fosfor en calcium.
Net als mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas mix je deze hazelnootpasta met behulp van de keukenmachine zo in elkaar! Het geheime ingrediënt van de pasta? De poedersuiker! Dit maakt de pasta heerlijk zoet en voorkomt een korrelige textuur. Vervang de poedersuiker absoluut NIET door gewone suiker, want dan wordt de pasta bitter.
Dit heb je nodig:
- 300 gram blanke hazelnoten*
- 60 gram poedersuiker
- 20 gram cacao poeder
- 40 ml vloeibare kokosolie + een beetje extra**
- 1 theelepel vanille extract
*tip: bij de hoogvliet (supermarkt) kun je deze voordelig inslaan
** Doe een beetje gestolde kokosolie in een glas en houd hem onder de hete kraan om de olie snel te smelten, of zet een glaasje in een bakje met gekookt water. Let erop dat de spullen hitte bestendig zijn! 🙂
Zo maak je de hazelnootpasta
De zelfgemaakte hazelnootpasta is natuurlijk verrukkelijk lekker op een broodje of een cracker, maar in deze nutella hazelnoot koekjes is het ook fantastisch! En als je verder wilt experimenteren met het maken van notenpasta’s heb ik ook een heerlijk smeuïg pindakaas recept voor je.
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀
Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!
Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.
Wat een leuk idee zeg, eerlijk gezegd nog nooit aan gedacht! Ik ga je recept opslaan! Weet je hoe lang je hem ongeveer kunt bewaren?
Dankje! 🙂 je kan het zeker een week bewaren, zolang je het goed afsluit in een schone en droge pot 😀
Het ziet er ook heel echt uit zeg! Dank voor het recept. Qua ingrediënten valt het me erg mee.
ziet er echt heel erg lekker uit! ik wil dit ook!
Kijk, dit mag ik dus nóóit maken. Ik lepel gewoonweg heel die pot leeg! :’D Duidelijk receptje, en goede tip van de poedersuiker.
Ik heb eens een gelijkaardig recept gemaakt, maar dan met okkernoten! Was ook super lekker! Voor hazelnootpasta grijp ik steevast terug naar Nutella to be honest .. Smaakt naar nostalgie voor mij!
Dit ziet er echt lekker uit! Een ook makkelijk te maken 🙂
Jeetje nooit aan gedacht om het zelf te maken. Ik ben zelf ook meer van de chocopasta overigens maar goed, dit is wel een veel gezonder alternatief.
Hmm, ga ik eens proberen, maar dan zonder de suiker…
Dank je
Vooral een heel lekker en creatief idee om zelf hazelnootpasta te gaan maken. Je eigen Nutella!