smeerbare feta! Maak een feta spread voor bij de borrel / tapas met maar 2 ingrediënten.

Zelf feta spread maken – smeerbare feta met 2 ingrediënten

Ben je dol op feta? Vanaf nu kun je het ook op je brood smeren! Deze feta spread is eenvoudig te maken en zit dan ook binnen 5 minuten in elkaar. Voor deze spread gebruiken we feta en monchou; dat maakt een heerlijk romige spread met de volle friszure smaak van feta kaas.

smeerbare feta! Maak een fetaspread voor bij de borrel / tapas met maar 2 ingrediënten.

Kies een feta van goede kwaliteit en laat de ‘witte kaas blokjes’ van een euro even liggen. De feta speelt de hoofdrol in deze spread dus dat verschil in kwaliteit proef je direct! 🙂 Daarnaast kunnen de witte kaasblokjes koemelk bevatten, terwijl echte feta van schapen- en/of geitenmelk wordt gemaakt.

smeerbare feta maken voor op brood of een toastje

Deze feta spread is heerlijk op brood of een cracker als ontbijt of lunch, maar ook lekker als borrelhapje op een knapperig stukje stokbrood.

Feta spread ingrediënten

  • 1 pakje fetakaas (200 gram)
  • 1 pakje monchou roomkaas (100 gram)

Zo maak je de feta spread:

  1. Het enige wat je hoeft te doen? De feta kaas en monchou in de foodprocessor of hakmolen plaatsen, en 1 a 2 minuten laten draaien tot je een luchtige massa overhoud.
  2. Schep de spread in een bakje of potje en bewaar het (afgedekt) in de koelkast.

Serveer de spread op zelfgemaakt brood of stokbrood en garneer met wat rucola, gehalveerde cherry tomaatjes, olijven of bijvoorbeeld plakjes komkommer.

En zoek je meer lekkere borrelhapjes en smeersels? Probeer dan ook eens deze olijventapenade met parmezaanse kaas, mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas of deze knapperige kaasstengels met maanzaad.

borrel of tapas avondje? maak er een zelfgemaakte feta spread bij! makkelijk en snel recept voor smeerbare feta

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]