Een knapperig laagje koekkruimels, een romige witte chocolade mousse met een vleugje vanille, afgemaakt met een friszoete mango compote. De ideale afsluiter van een zomers diner! 😀
Zodra je een toetje in een glaasje stopt ziet het er gelijk luxe uit, vind je ook niet? Het zal je dan misschien ook verrassen dat, ondanks dat het er ingewikkeld uitziet, het eigenlijk heel eenvoudig in elkaar zit. 🙂 Eigenlijk zijn het gewoon mini taartjes, maar dan in glaasjes!
Zowel in de chocolademousse als in de mango topping zit géén gelatine. Yaay! Ook helemaal vegetarisch dus, dit dessert. Om de mango laag toch wat in te dikken maak ik gebruik van geleisuiker op basis van het natuurlijke middel pectine. Gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt! 🙂
Dit recept maakt 3 glaasjes.
Dit heb je nodig voor de witte chocolade mousse desserts:
- Voor de bodem:
- 5 spritsen
- 15 gram boter
- Een snufje zout
- Voor de mousse:
- 150 gram slagroom
- 150 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- Voor de mango puree:
- 150 gram mango
- 60 gram geleisuiker ‘speciaal’*
- 20 ml water
- Optioneel: kokosschaafsel ter garnering
*Daarmee bedoel ik deze.
Zo maak je de witte chocolade mousse potjes met mango
Yummm! Niet dat het waarschijnlijk nodig is om te vertellen, maar afgedekt kun je de witte chocolade mousse desserts nog 1 extra dag bewaren in de koelkast. 🙂
Witte chocolade en mango gaan perfect samen voor een zomers dessert, maar je kunt ook experimenteren met bijvoorbeeld een laagje aardbei of kersen bovenop de mousse! Ook erg lekker.
Niet zo lang geleden maakte ik met de geleisuiker trouwens deze heerlijke bosvruchten taart met zoethout en chocolade ganache. Ook erg lekker! Meer met fruit? Wat dacht je dan van deze snelle aardbeienmousse van 2 ingrediënten of deze overheerlijke muffins met blauwe bessen.
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀