foodie feest

Wat ik doe op een doordeweekse dag

Wat ik allemaal uitspook doordeweeks? 🙂 Ik ga het je vertellen!

Work work work!

Misschien heb je het al gelezen op mijn ‘over mij’ pagina, maar naast het foodblogger werk ik fulltime als grafisch ontwerper/webdesigner. Ik hou me dus niet heel de dag bezig met het maken en fotograferen van gerechten; dit doe ik ‘s avonds en in het weekend. Eigenlijk kun je het zien als een gigantisch uit de hand gelopen hobby haha!

Door mijn werk als grafisch ontwerper ben ik wel heel de dag creatief bezig, wat ik erg lekker vind. Omdat ik gewoon 8 uur achter een bureau zit te chillen heb ik ‘s avonds nog genoeg energie om (onder andere) te koken en fotograferen. Maar niet elke dag hoor haha! Ik heb ook dagen dat ik gaar ben, geen fut heb of gewoon geen inspiratie heb.

07:45 – de wekker gaat

Goodmorning new day! Mijn wekker gaat elke ochtend om kwart voor 8. Oke, heel eerlijk? De eerste gaat om half 8, de tweede om 10 over half en de laatste wekker om kwart voor. Ik ben een snoozer! 🙂 Ik ben ook echt geen ochtend mens dus het enige wat ik in de ochtend doe is een yoghurtje met granola eten, tanden poetsen, aankleden, snel wat make-up erop gooien en vervolgens direct de deur uit. Meestal kom ik dan om kwart voor 9 aan op mijn werk.

08:45 – at the office

Zodra ik op werk aankom plof ik lekker in mijn bureaustoel en kan ik aan de slag. Het bedrijf waar ik werk bestaat uit een klein team en daarom heb ik eigenlijk meerdere hoedjes op. We maken voornamelijk websites en webshops, waarvoor ik altijd het design maak. Bij sommige projecten is dit heel eenvoudig, maar bij andere projecten is er meer tijd/budget en gaan we samen aan tafel zitten om de wensen door te spreken. Dat zijn de leukste klanten. 🙂

Naast het grafisch ontwerp in Photoshop zorg ik er ook voor dat het ontwerp exact vertaald wordt naar de daadwerkelijke site. Hier komt een stukje codeertaal aan te pas; namelijk CSS. Ik vind het heel tof om een eigen ontwerp zelf om te zetten naar iets ‘echts’. En deze skills kan ik op Foodie Feest natuurlijk ook heel handig toepassen. Voor het echte codeerwerk (back-end) heb ik een aantal toffe collega’s, maar het visuele gedeelte (html, css) neem ik voor mijn rekening.

En daar houden mijn werkzaamheden niet op, want naast de klantprojecten regel ik ook veel interne marketinggerelateerde zaken. Zo schrijf ik artikelen voor de blog, maak ik elke maand een nieuwsbrief en zijn we achter de schermen altijd bezig met het verbeteren van onze eigen bedrijfswebsite (en de bijbehorende SEO). En ik geef de plantjes water. 😛

Mijn werk is nooit saai, want om de paar weken heb ik een nieuw project. Ik wissel veel af tussen klantprojecten en interne projecten, waardoor ik een soort break heb. Ik vind mijn werk leuk en fijn, en ik zou het foodbloggen ook niet fulltime willen doen. Misschien zou een dag minder werken op termijn leuk zijn, maar ik zal nooit helemaal stoppen. De stuctuur van een vaste baan bevalt me heel goed.

Wat wel jammer is, is dat ik veel foodblogger events moet missen. Als ik voor elke uitnodiging die ik krijg een dag vrij zou nemen dan hou ik niets meer over haha. Ik ben dankbaar voor iedere uitnodiging die ik krijg en het klinkt ook altijd heel tof, maar 9 van de 10 keer lukt het helaas niet om ervoor vrij te nemen.

12:15 tot 12:45 – stukje wandelen

In de pauze kies ik er bijna altijd voor om een lekker stukje te gaan wandelen met collega’s. Warm of koud weer maakt niet uit, maar alleen als het écht hard regent gaan we niet. Het bedrijf zit pal langs de snelweg maar hier kun je onderdoor, en als je dan gelijk de hoek om slaat heb je een supermooi klein stukje bospad. Even uit de werkruimte, een frisse neus en een klein beetje beweging is wel erg lekker vind ik.

Mijn lunches zijn trouwens echt niet foodie-waardig haha! Ik houd van gemak en heb altijd een pak gezonde crackers staan en een potje pindakaas.

17:15 – Naar huis of de sportschool

Na werk rijd ik of direct naar huis, of ik ga meteen door naar de sportschool. Ik neem mijn sportspullen ‘s ochtends al van huis mee, want het is prettiger om gelijk door te gaan. Als ik eerst naar huis ga (waar het lekker warm en comfortabel is) dan verlies ik al snel mijn motivatie. Ik sport zo’n 4 keer in de week en probeer hiervoor het ritme maandag – woensdag – vrijdag -zondag aan te houden. Ik doe veel krachttraining, maar laatste tijd vind ik cardio ook steeds leuker.

18:00 – koken & fotograferen!

Op de dagen dat ik niet ga sporten rijd ik door naar huis en wandel vervolgens richting de Appie, want die zit op loopafstand. Superfijn! Ik doe ook nooit weekboodschappen, maar wandel gewoon elke dag even naar binnen. Zo kan ik best wel spontaan bedenken wat ik wil gaan eten and I love it.

Meestal heb ik van tevoren wel een plan hoor, of een half uitgewerkt recept wat ik wil gaan uittesten. Tijdens het koken noteer ik de stappen en de precieze afmetingen van de ingrediënten, en achteraf verwerk ik dit tot een mooie blogpost.

Als ik tevreden ben met het recept dan maak ik direct de foto’s. Onze zolder is een beetje mijn domein, waar ik al mijn foto apparatuur en props heb liggen. Omdat ik ‘s avonds fotografeer werk ik meer dan de helft van het jaar in het donker, en maak ik veel gebruik van kunstmatig licht. Ik heb een mooie daglichtlamp en heb de techniek aardig onder de knie, dus het verschil tussen daglicht of kunstmatig is bijna niet te spotten.

19:30 – foto’s bewerken

Meestal ben ik zo excited van de foto’s die ik maakte dat ik ze gelijk op mijn laptop wil zetten om ze te bekijken en te bewerken. Ik bewerk al mijn foto’s, en dit doe ik in Lighroom. Bewerken is een onmisbare stap als je het mij vraagt! 🙂 Je kan van een vrij basic foto echt een eyecatcher maken met de juiste bewerking.

Na het bewerken is het tijd om de blogpost te maken, maar dit doe ik meestal een beetje tussendoor, waneer het me uitkomt. Gelukkig is het opzetten van een blogpost in WordPress zo gepiept. 🙂

20:30 – Netflixen en verder knutselen

Deze tijd is een beetje een richtlijn hoor haha, het is niet zo dat ik elke dag stipt om half 9 alles laat vallen. Soms werk ik heel de avond door, want achter de schermen ben ik ook nog bezig met een aantal projecten. Maar op andere dagen vind ik het wel genoeg inspanning voor 1 dag, en zet ik Netflix aan om vervolgens lekker languit op de bank te gaan chillen. Inclusief beestenpantoffels.

22:30 – douchen

Elke dag rond half 11 neem ik een uitgebreide ontspannende douche. Douchen is voor mij echt een moment waarop ik helemaal tot rust kom en volledig kan ontspannen. Vaak zet ik het water lekker heet en steek ik ook nog een paar kaarsjes aan (in plaats van dat sfeerloze plafondlicht wat een badkamer altijd heeft).

23:00 – relaxen in bed

Na de douche duik ik altijd direct m’n bedje in, zodat ik lekker warm blijf. Ik vind het heerlijk om nog even languit in bed te relaxen voordat ik daadwerkelijk ga slapen. Meestal gooi ik dan YouTube aan op mijn telefoon, en kijk ik een aantal kookfilmpjes of tutorials. Laatste tijd kijk ik heel veel fotografie en videografie tutorials, er zijn een aantal superleuke en getalenteerde youtubers die prachtige content maken over dat onderwerp. Ik kijk ook wel eens entertainment video’s zoals van James Corden of Jimmy Fallon, maar stiekem vind ik het leuker als het filmpje een beetje leerzaam is. Dan voel ik me nuttig haha!

24:00 – welterusten!

Meestal is het rond 12en voordat ik echt ga slapen, omdat YouTube toch best een verslavende werking heeft. Mensen zeggen wel eens dat je vlak voor bedtijd geen filmpjes moet kijken vanwege het licht en blablabla, maar dit gaat voor mij niet op want ik val elke dag binnen 5 minuten in slaap en – ondanks dat ik geen ochtendmens ben – voel ik me prima als ik ‘s ochtends weer wakker word.

En daarna begint het verhaal weer opnieuw haha! Dit was al een vrij lang artikel maar ik heb nog zo veel meer om te vertellen… Dat wordt vervolgd in een nieuw artikel. 🙂