Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven – Gastblog

Gastblog.
Hi lezers van Foodie Feest!

Ik voel me vereerd om een recept te delen met jullie. Allereerst omdat ik zelf de recepten op Foodie Feest een feestje vind. Ik bedoel: wie houdt er niet van een sushi bowl met zalm, of een brownie met pindakaas? Bovendien vind ik samenwerken het leuke van bloggen. Eten doe je ook liever niet alleen, waarom dan bloggen wel? Juist leuk als mensen dezelfde passie hebben en je die kunt delen!

Dat bloggen doe ik voor Green Gypsy, de blog die hoort bij mijn webshop voor kruidenmixen.

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Ooit begon het hele verhaal als een kruidenfabriek, opgezet door mijn opa. Later is die doorgegaan op mijn moeder, tante en ik, het nichtje, maar tijden veranderen, of eigenlijk: de markt verandert. Het draaide niet meer om mooie exotische ingrediënten om simpel je eten op smaak te brengen, maar prijs werd belangrijker dan kwaliteit. Er moest veel zout bij om de hoge prijs van specerijen te compenseren en er werden e-nummers toegevoegd, om de kleur altijd hetzelfde te houden, net als vulmiddel als goedkoop alternatief. Hoewel we aan grote bedrijven leverden misten we iets: ons ideaal.

We hebben de fabriek verkocht en hebben Green Gypsy opgezet: 100% pure kruidenmixen zonder e-stoffen of gekkigheid, maar alleen specerijen, waardoor je geen vette sausjes en veel zout meer nodig hebt om je gerechten op smaak te brengen.

Wij vinden namelijk dat het pure eten de enige ‘juiste’ manier van eten is. En fingers crossed dat in de toekomst nóg meer mensen dat met ons eens zijn en zich bewust worden van wat ze in hun mond stoppen.

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Ik heb speciaal voor Foodie Feest een recept gemaakt van een visje uit de oven met Vadouvan kruiden, chorizo en een ‘saus’ van kokosyoghurt.

Dit recept is voor 2 personen.
Deze vis met Vadouvan heeft een bereidingstijd van 45 minuten.

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Dit heb je nodig voor de vis met Vadouvan:

  • 2 stukjes kabeljauw of andere witvis (ongeveer 100 à 125 gram per stuk)
  • 4 eetlepels (kokos)yoghurt
  • 4 theelepels Vadouvan kruiden van Green Gypsy*
  • 4 plakjes chorizo
  • 4 plakjes tomaat
  • verse koriander of peterselie (mag ook een combinatie zijn)
  • sap van een halve citroen of limoen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • ½ chili zonder zaadjes, heel fijn gesneden (optioneel)
  • ¼ mango, in blokjes gesneden (optioneel)
  • 2 vellen aluminiumfolie

*De vadouvan vind je hier

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Zo maak je de vis met vadouvan uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak een papje van de kokosyoghurt , de vadouvan, de verse kruiden, eventueel de chili en eventueel wat zout naar smaak.
  3. Smeer de vis in met het sap van een halve citroen of limoen.
  4. Verdeel de helft van je zojuist met zorg gefabriceerde kokossausje over 2 vellen aluminiumfolie en leg de visjes daar weer op. Verdeel dan de rest van de kokossaus over de 2 visjes.
  5. Leg de chorizo, de tomaat, de bosui en de mango erop en vouw de vellen aluminiumfolie dicht.
  6. Laat de visjes zo’n 15 minuten garen. Let op: de tijd hangt af van de dikte van je visje, dus controleer het zelf nog even voordat je iedereen aan tafel roept.

Deze vis met Vadouvan is lekker met een linzensalade en aardappelpuree, of met opgebakken rijst met groenten zoals doperwten, prei en een uitje, maar wees vooral zelf creatief; je kunt hier namelijk niet de mist mee ingaan.

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Vadouvan kruiden
Vanaf nu snijd jij geen knoflook meer of ga je voor de standaard kerriepoeder, maar ga jij voor Vadouvan kruiden! Vadouvan is een mix van de beste kerriepoeder, ui, knoflook en….. kokos!

Laat je niet gek maken: het is veel veelzijdiger dan je denkt. Gebruik het in plaats van dat je knoflook gebruikt; roerbak wat door je eitje met groenten, breng je quiche ermee op smaak, stamp wat door je stamppot of rol het door je gehaktballetjes.

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

Vis met Vadouvan en chorizo uit de oven

 

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

Tags

10 Comments

  1. Oehh wauw dat ziet er echt heerlijk uit! Bijna te mooi om op te eten.

  2. Je enthousiasme voor koken straalt van je blog af, mooi! Het gerecht lijkt me heerlijk, al zou ik de mango weglaten (een van de weinige dingen waar ik echt niet van hou).

  3. Ik vind de gerechten echt plaatjes. Supermooi gepresenteerd, en ze zien er heerlijk uit.

  4. Het recept ziet er heerlijk en verrassend uit, deze kruiden ken ik helemaal niet.

  5. Alleen die naam al! En de foto’s natuurlijk… Ik heb er nu al trek in!

  6. De Vadouvan kruiden klinken super lekker! En wat leuk dat jullie dit bedrijf zijn begonnen. Ik hou jullie in de gaten!

  7. Oh wat ziet het er weer lekker uit! En dat terwijl ik niet eens zo van chorizo houd haha

  8. Dat ziet er heerlijk uit, alleen eet ik geen chorizo.

  9. Ik had nog nooit van vadouvan gehoord. Ziet er erg lekker uit trouwens.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*