zelf limonade maken: citroenlimonade met munt

Zelf limonade maken met citroen en munt

zelf limonade maken: citroenlimonade met munt

 

Zelf limonade maken? het is echt super makkelijk! Het enige wat je nodig hebt is water, fruit en eventueel wat verse kruiden. Ik deel vandaag mijn recept voor een heerlijk frisse limonade van verse citroen en munt. Ideaal voor op warme zomerdagen waarop je wel een lekker fris drankje kan gebruiken!

Dit heb je nodig:

  • 3 citroenen
  • 4 of 5 takjes munt
  • 30 gram suiker (optioneel) of zoetstof naar smaak
  • 700ml koud water

 

zelf limonade maken: citroenlimonade met munt

Zelf limonade maken: zo doe je het!

  1. Pers de citroenen uit met behulp van een citruspers. Vis de pitjes uit het citroenpulp, en schenk het sap en de pulp in een limonade kan.
  2.  Haal de blaadjes van de takjes munt, en leg ze in een bakje of schaaltje met een laagje water, zodat de blaadjes net op het water drijven. Kneus de blaadjes (met een vijzel of bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel) om de smaak extra naar boven te halen. Schenk het water inclusief de muntblaadjes bij het citroensap in de kan.
  3.  Vul de kan bij met ongeveer 700 ml koud water, en je limonade is klaar! Bewaar de limonade in de koelkast, hoe kouder hoe lekkerder!

Optioneel: suikersiroop
Optioneel kan je de limonade iets zoeter maken met een kleine suikersiroop. Plaatst de suiker met 50 ml water in een klein pannetje op laag vuur. Laat het mengsel geleidelijk warm worden, totdat de suiker is opgelost. Haal de pan dan direct van het vuur en laat het afkoelen. Roer de afgekoelde suikersiroop door de limonade. In plaats van suiker kun je ook wat vloeibare zoetstof toevoegen.

[ad-snippet ad-snippet=””]

zelf limonade maken: citroenlimonade met munt

Tip: Vind je de limonade stiekem wat te zuur? Gebruik dan volgende keer wat minder citroensap, maak wat extra suikersiroop of verleng de limonade met meer water.

 

Heb je nog geen genoeg van citroen? Probeer dan ook ons recept voor homemade limoncello of deze heerlijk frisse citroen- & limoentaart.

zelf limonade maken: citroenlimonade met munt

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]