Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise

Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise

Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise

Een heerlijke en snelle wrap met een japans tintje! Wraps zijn de ideale manier om zonder al te veel moeite een gezonde lunch of maaltijd in elkaar te zetten, en ook deze tonijnwrap gooi je zo in elkaar! Heerlijk als lunch, om mee te nemen, of gewoon (een dubbele portie) als avondmaaltijd.

Mijn tonijnwraps zitten vol groenten, bevatten flink wat eiwit en kun je gerust eten wanneer je op dieet bent of gewoon wat gezonder wilt doen: 1 hele tonijnwrap (2 stukken) bevat slechts 275 calorieën! 🙂 Daarnaast bevat 1 wrap maar liefst 19 gram eiwit, en dat maakt hem ook een ideale maaltijd na het sporten. Zelf eet ik het liefst 2 wraps als avondmaaltijd, waarbij je totaal uitkomt op 550 calorieën.

Qua tortilla’s voor de wrap ben ik groot fan van No Fairytales; deze tortilla’s zitten vol met groenten, bevatten een stuk minder calorieën, komen in vrolijke kleurtjes en zijn vooral héél erg lekker!

Dit recept maakt 2 wraps, wat genoeg is voor een lichte lunch voor 2 personen of een royale avondmaaltijd voor 1 persoon.

Dit heb je nodig:

  • 2 ‘No Fairytales’ wortel tortilla’s*
  • 1 blikje tonijnstukken in water (uitlek gewicht 112 gram)
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
  • Een handje geraspte worteltjes (julienne)
  • Een handje rucola
  • 15 gram wasabi mayonnaise
  • 2 theelepels zwarte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel crème fraîche light
  • Peper en zout

* Te vinden in het koelschap van de supermarkt

Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise

Zo maak je de snelle tonijnwraps

  1. Giet het water uit het blikje tonijn af en plaats je uitgelekte tonijn in een schaal. Trek de stukken met een vork een beetje los. Voeg de crème fraîche, zwarte sesamzaadjes en peper en zout (naar smaak) toe. Roer alles door elkaar tot een smeuïge massa.
  2. Leg je tortilla’s klaar en besmeer hem met de wasabi mayonaise tot 1 centimeter langs de rand
  3. Strooi dan de rucola erover, gevolgd door de geraspte worteltjes.
  4. Snijd de eieren in stukjes en verdeel ze over de wraps
  5. Leg als laatste de tonijn op de wraps, als 1 lange strook. Zo blijft alles tijdens het oprollen netjes in het midden zitten.
  6. Rol de wrap op, snijd hem schuin doormidden in 2 stukken, en serveer direct!

 

Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise

Heerlijk toch, zo’n verantwoorde maar toch érg lekkere maaltijd? Kijk voor meer gezonde gerechten eens naar deze couscous salade met pompoen, biet en feta of de salade met nectarine, geitenkaas, nootjes en honing. En voor een gezond toetje raad ik de gezonde frozen yoghurt met rood fruit aan!

Tonijnwraps met wortel, ei en wasabi mayonaise

 

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

12 Comments

  1. Wraps met wortel, ei en wasabi mayonaise lijkt mij heel lekker!

  2. Hmm, ziet er heerlijk uit joh! Ook mooie foto’s, welke camera gebruik je?

  3. Allemaal ingrediënten waardoor ik nu zit te watertanden. Zo heerlijk. Er is een periode geweest dat ik heel veel wraps maakte en at, dat is opeens gestopt. Binnenkort maar weet eens wraps maken.

  4. Klinkt lekker! zelf zou ik andere wraps kiezen omdat ik deze niet zo lekker vind

  5. Klinkt lekker, alleen zou ik persoonlijk de tonijn vervangen voor kip.
    Ik ben namelijk geen liefhebber van tonijn.

    Groetjes Annemieke

  6. Ziet er heerlijke uit! Ik ben zelf ook verzot op wraps. Bestel ze overal, maar zelf nog nooit gemaakt. Misschien mij er toch eens aan wagen, na het zien van je blog. 🙂

  7. Het ziet er echt heerlijk uit, de kleuren komen mooi uit op je foto’s!

  8. Ik klikte op deze post vanwege de foto! Het water liep me in de mond bij het zien van deze lekkere maaltijd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*