tonijnsalade voor op brood

Tonijnsalade voor op brood

Een broodje tonijnsalade is altijd lekker toch? 🙂 In dit recept vertel ik je hoe ik het graag maak!

tonijnsalade voor op brood

Toen ik nog jong was aten we thuis elke zondag broodjes. Gewoon van die zachte puntjes, maar wel met lekkere zelfgemaakte salades. De eiersalade kwam vaak langs, maar ook de tonijnsalade was niet weg te slaan op die zondagavonden! 🙂 Tegenwoordig heeft mijn tonijnsalade wel een upgrade gekregen, met kappertjes en ui, en lekker veel rozemarijn.

broodje tonijnsalade

Genoeg voor 2 royaal belegde broodjes. Wil je meer, dan kun je het recept heel eenvoudig verdubbelen. 🙂

ingrediënten voor de tonijnsalade:

  • 1 blikje tonijnstukken op water
  • 35 gram mayonaise
  • 10 gram kappertjes
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • Een halve sjalot, gesnipperd/fijngesneden

Wil je er een lekker broodje van maken? Dan raad ik de combi – van de foto’s – met zachte speltbolletjes, plakjes komkommer, rucola en pittige kiemgroenten aan.

Zo maak je de tonijnsalade:

  1. Laat de tonijn goed uitlekken.
  2. Meng de mayonaise, kappertjes, rozemarijn en gesnipperde sjalot door elkaar. Pers de knoflook er roer erdoor.
  3. Meng de uitgelekte tonijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat extra mayonaise toe als de tonijnsalade wat aan de droge kant is.

Thats’s all! 🙂 heerlijk toch, zo’n snel recept?

tonijnsalade recept

Houd je van zelfgemaakte salades en dips? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn geroosterde paprika spread met feta, de bietenpesto crostini’s, of de feta spread van 2 ingrediënten!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*