spaghetti gorgonzola

Spaghetti gorgonzola met paddenstoelen en walnootkruim

Een heerlijke snelle en vegetarische spaghetti gorgonzola! Less is more bij deze pasta maaltijd: je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Even de spaghetti koken, de gorgonzola en crème fraîche verwarmen, en alles door elkaar roeren.

My oh my, wat kan simpel toch lekker zijn! Tijdens het fotograferen van deze spaghetti kreeg ik zo’n ontzettende trek dat ik direct daarna – op zolder waar ik fotografeer – lekker ben gaan zitten en alles binnen 5 minuten naar binnen heb geslurpt haha!

In dit gerecht krijgt de gorgonzola de hoofdrol; sterk van smaak en van zichzelf al lekker zout en romig. Meer producten toevoegen zou de smaak minder sterk maken en dat zou zonde zijn!

Recept: spaghetti gorgonzola met paddenstoelen en walnootkruim

Course: DinnerCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Dit recept maakt een vullende maaltijd voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 250 gram spaghetti

  • 200 gram paddenstoelen mix (kant en klaar, supermarkt)*

  • 150 gram gorgonzola

  • 1 klein bekertje crème fraîche light (125 gram)

  • Een handje walnoten

Zo maak je het:

  • Snijd de korst van de gorgonzola. Smelt de gorgonzola met de crème fraîche in een kleine sauspan op laag vuur, tot er een romige saus ontstaat (ongeveer 3 minuten).
  • Snijd de grote paddenstoelen in zo klein mogelijke blokjes, maar laat de zwammen heel of halveer ze. Bak alles in de pan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Hak de walnoten zo fijn mogelijk, tot kruimels. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster het walnootkruim tot het goudbruin kleurt. Roer of schud de pan regelmatig, om aanbranden te voorkomen.
  • Giet het water van de gekookte spaghetti af, en meng daarna in dezelfde pan de spaghetti, de saus en paddenstoelen door elkaar. Schep de spaghetti op de borden en strooi als laatste het walnootkruim erover.

Operkingen & tips:

  • *Ik kocht mijn paddenstoelen mix bij de appie. Hij heet ‘paddenstoelen voor risotto’ en bevat kastanje champignons, koningsoesterzwam, shiitake, witte beukenzwam en nameko.
  • Let goed op met het roosteren van de walnoot, het verbrand vrij snel.

Meer pasta inspiratie? Ik raad de pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes aan! En probeer ook eens deze koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven.

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Afbeelding om te pinnen:

Summary
Recipe Name
Spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

2 Comments

  1. Pingback: Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes - Foodie Feest

  2. Pingback: Pasta met pittige worst en romige saus - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*