Spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus

spaghetti-met-champignons-en-romige-gorgonzola-sau

Een heerlijke snelle en vegetarische pasta maaltijd! Less is more bij dit gerecht: je hebt maar 5 ingrediënten nodig.

Zet de volgende ingredienten maar op je boodschappenlijstje:

  • 250 gram verse spaghetti
  • 250 gram voorgesneden kastanjechampignons
  • 1 klein bekertje creme fraiche light (125 gram)
  • 150 gram gorgonzola
  • 1 lente ui stengel

2

Dit recept is voor 2 personen.

 

Zo maak je het

Snijd de korst van de gorgonzola. Smelt de gorgonzola met de creme fraiche in een kleine sauspan op laag vuur, tot er een romige saus ontstaat (ongeveer 3 minuten).

Bak ondertussen de champignons in een pan gaar. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de lente ui goed af onder de kraan en snijd hem in kleine ringetjes.

Giet het water van de gekookte spaghetti af, en meng daarna in dezelfde pan de spaghetti met de saus en champignons door elkaar. Schep de spaghetti in de borden en strooi als laatste de lente ui erover.

1

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time