snelle pastasalade

Snelle pastasalade met zongedroogde tomaat en artisjok

Een snelle vegetarische pastasalade met slechts een handjevol ingrediënten. Budgetvriendelijk en zó op tafel. 🙂

snelle pastasalade

Deze pastasalade is echt één van mijn favorieten geworden. Met slechts een paar ingrediënten is hij super snel en eenvoudig te maken, en toch zit hij bomvol smaak. Het geheim zit hem in de olie van de artisjokken en de semi-zongedroogde tomaatjes. Zodra je de salade door elkaar husselt coat die heerlijke olie de complete salade. Nog een bijkomend voordeel; je hebt geen dressing meer nodig!

Artisjok in je salade
Heb jij al eens artisjok op? Het is in Nederland een beetje een vergeten groente! Best bijzonder, want in landen als Italië en de USA is hij razend populair. De gegrilde artisjokken uit pot zijn heerlijk zacht en smaakvol. De smaak is niet echt te vergelijken, je moet het gewoon eens proeven! De structuur doet een beetje denken aan vlees, dus wil je minder vlees eten maar wel de structuur behouden, dan is de artisjok zeker ook wat voor je.

Met dit recept maak je 1 pastasalade.
Dit is een maaltijdsalade voor 1 persoon, of een bijgerecht voor 2 tot 3 personen.

snelle pastasalade ingrediënten:

 • 80 gram volkoren fusilli pasta
 • 60 gram semi-zongedroogde tomaten in olie (uit pot)
 • 60 gram gegrilde artisjokken in olie (uit pot)*
 • 6 tot 8 balletjes mini mozzarella
 • een handje sla(melange)
 • een handje amandelen
 • Peper en zout

*Dat ziet er dan zo uit.  Je vindt ze in hetzelfde schap als de zongedroogde tomaten en olijven uit pot.

artisjok in salade

Zo maak je de snelle pastasalade:

 1. Kook de pasta volgens de aangegeven tijd op de verpakking, in een ruime pan met een flinke hoeveelheid zout.
 2. Snijd ondertussen de artisjokken en semi-zongedroogde tomaatjes in stukjes. Er mag een beetje olie op blijven zitten.
 3. Giet de gekookte pasta af en roer direct de artisjok en zongedroogde tomaat erdoor, inclusief de olie die vrij kwam bij het snijden. Voeg ook wat peper en zout toe. Laat de pasta afkoelen.
 4. Hak de amandelen fijn. Roer de sla, amandelen en de mozzarella door de sla. Serveer direct of bewaar in de koelkast.

Pastasalade mealprep
Ook voor mealprepping of salade to go is deze pastasalade ideaal! Wil je deze snelle pastasalade klaarmaken voor de hele week, verdubbel dan het recept. Bereid hem vervolgens op dezelfde manier maar laat de sla nog even weg. Verdeel de pastasalade in bakjes en voeg op het laatste moment (of maximaal een dag van tevoren) de sla toe.

snelle pastasalade recept

Meer salade inspiratie nodig? No problemo! Ik ben dol op salades en ik heb genoeg lekkere recepten voor je klaarstaan. Probeer ook eens deze couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt, deze lekkere salade met blauwe kaas, geroosterde ham en druiven  of juist mijn koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven. Allemaal heerlijk! 🙂

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]