Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing - een snel en makkelijk recept van Foodie Feest

Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing

Via instagram lieten jullie weten dat jullie graag meer gezonde én snelle maaltijd ideeën wilden zien, die je zonder al te veel gedoe in elkaar kan gooien. Laat ik daar nou zelf ook heel erg fan van zijn! 😉 First up is deze super snelle pastasalade met tonijn. Vol eiwitten, dus ook ideaal om te eten na een actieve dag of een knallende sportschool sessie.  

Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing - een snel en makkelijk recept van Foodie Feest

De pasta, eitjes en doperwtjes kook ik gewoon in dezelfde pan! 🙂 Want waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? En het scheelt ook weer aardig wat afwas zo. Ondertussen bereid je de citroendressing en binnen 15 minuten zit de pastasalade in elkaar. De pasta moet natuurlijk wel eerst even afkoelen, maar de tijd dat je daar op wacht kan je lekker languit op de bank besteden 😀 Of maak hem alvast een dag of paar uur van tevoren! 🙂

Dit recept maakt 1 maaltijdsalade die je in je eentje misschien nét op krijgt. De volkorenpasta vult behoorlijk! Je kan er ook 2 lunches uithalen, of als bijgerecht serveren.

Dit heb je nodig voor de pastasalade met tonijn:

  • Voor de pasta:
  • 100 gram volkoren pasta
  • 125 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 blikje tonijnstukken op water*
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • Een handje van je favoriete sla
  • Voor de citroen dressing:
  • 50 gram creme fraiche light of light roomkaas
  • Het sap + rasp van een halve citroen (gebruik écht vers sap en geen concentraat!)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Een kwart tot halve theelepel mosterd
  • 1 eetlepel water
  • Peper en zout

*een blikje op water is de gezondste keuze! We maken onze eigen dressing dus de olie (lees: extra vetten) heb je helemaal niet nodig in dit recept.

Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing - een snel en makkelijk recept van Foodie Feest

Zo maak je de snelle pastasalade met tonijn en citroendressing

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats met 11-12 minuten op de timer het ei in het water bij de pasta. Plaats met nog 9 minuten over op de timer de tuinbonen erbij.
  2. Maak ondertussen de citroendressing door in een bakje de crème fraiche, mosterd, geperste knoflook, het verse citroensap + rasp, water en wat peper en zout te combineren. Roer de dressing goed door elkaar met een vork tot een glad geheel.
  3. Giet de pasta en de erwtjes af en schep het ei in een bakje koud water tot hij afgekoeld is (let op, het ei zal heet zijn). Laat de pasta goed afkoelen, liefst in de koelkast zodra hij niet meer heet is.
  4. Snijd de sjalot in kleine ringen. Laat de tonijn uitlekken en roer de stukjes los met een vork. Verdeel de sla, het gepelde ei, sjalot en tonijn over de pasta en schenk de dressing erover.
  5. Serveer direct of bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast. Schenk in dat geval pas de dressing bij het serveren.

Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing - een snel en makkelijk recept van Foodie Feest

Ohh deze dressing! Ik vind hem zo lekker dat ik er maar van bleef snoepen 😛 Een perfecte zomerse dressing die op warme dagen een opfrisser geeft 🙂

Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing - een snel en makkelijk recept van Foodie Feest

Wil je meer pasta inspiratie? probeer dan ook deze gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika, een van mijn favorieten! 🙂 En de koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven is ook een aanrader.

Snelle pastasalade met tonijn en een frisse citroendressing - een snel en makkelijk recept van Foodie Feest

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

11 Comments

  1. Oeh deze klinkt wel heel erg lekker! Ik ga deze zeker even opslaan, want ik ben gek op tonijn!
    En lekker makkelijk om te maken ook!

  2. Hmmmm ziet er lekker uit. En je maakt echt mooie frisse food foto’s! 🍋🌿

  3. Lekker en zo simpel om te maken! Ik mijzelf snel daar eens mee verwennen

  4. Dit ga ik zeker eens proberen! Ik ben echt dol op zowel pasta als tonijn en met dit weer kan het niet anders dan lekker zijn.

  5. Wat een lekker recept, ideaal om te eten met dit warme weer.

  6. Lekker! Bij het zien van het recept weet ik dat ik dit vaker zou moeten maken. Eenvoudig, gezond en lekker!

  7. Dit is een ideaal gerechtje voor dit warme weer. Ik vind het altijd nog lekkerder worden als het goed gekoeld is 🙂 Je kan het dan ’s ochtends klaarmaken als het nog fris is in huis. En dan kant en klaar in de koelkast bewaren tot je wil gaan eten.

  8. Heerlijk. Zeker met dit weer. Ik zou zelf glutenvrije pasta kiezen, smaakt net zo lekker!

  9. Ik hou niet van tonijn, dus zou die vervangen door zalm! De dressing klinkt alvast heerlijk!

  10. Dit lijkt me zo lekker he, ik houd echt van tonijn!

  11. Dit recept wil ik wel eens proberen! Het ziet er lekker uit en leuk zo met vis!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*