snelle griekse salade

Snelle griekse salade met feta, ui en olijven

Geen zin om lang in de keuken te staan? Binnen 5 minuten maak je deze heerlijke en snelle Griekse salade boordevol vitamines.

Ik ben een groot voorstander van ‘less is more’. Soms heeft een recept niet veel nodig en hangt het allemaal af van de ingrediënten. Deze griekse salade bevat veel producten met een uitgesproken smaak zoals de feta kaas en olijven. Meer heb je dan toch niet nodig?! 🙂

Ook een dressing is bij deze salade niet nodig. De sappen van de tomaat, komkommer en olijven zijn smaakvol genoeg en in combinatie met de feta heb je ook het zuurtje en het zoutige erbij. Wanneer je alles goed door elkaar husselt zul je deze smaken door de gehele salade verspreiden.

Vanwege de eenvoud van deze salade denk ik dat je er bijna iedereen wel mee blij kan maken, ook de wat moeilijkere eters. Er zit zelfs geen sla in! Okay, tenzij ze niet van feta houden, maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die geen feta lust haha.

Ga bij deze griekse salade wél voor een echte feta kaas en niet voor de goedkope ‘witte kaasblokjes’ die ook in de schappen liggen. Het verschil in kwaliteit en smaak ga je in deze salade zeker proeven.

Recept: snelle Griekse salade met feta, ui en olijven

Course: DinnerCuisine: MediterraneanDifficulty: Easy
Voor

2

personen
Klaar binnen

10

minutes

Een supersnelle salade die iedereen lust! Je hebt niet meer dan deze 5 ingrediënten nodig. Genoeg 2 personen als je er nog iets bij serveert, of als klein bijgerecht voor 4 personen. Je kunt ‘m ook helemaal alleen opeten als een goed vullende maaltijdsalade.

Ingrediënten:

  • 150 gram feta kaas

  • Een halve komkommer

  • 2 tomaten

  • Een halve rode ui

  • 15 olijven (groene of Kalamata)

Zo maak je het:

  • Snijd de feta kaas in kleine blokjes en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de komkommer en de tomaat in kleine blokjes, en halveer als laatste de olijven. Voeg ook de sappen toe die van de groenten afkomen tijdens het snijden.
  • Meng de ingrediënten in een saladekom door elkaar. Als het goed is geeft de feta wat vocht af, waardoor na het husselen van de salade de fetasmaak overal terecht komt. Een dressing heb je niet nodig! 🙂

Zo simpel maar zo lekker! De salade werkt ook uitstekend als side dish tijdens een zomerse barbeque of een feestje.

Meer salade inspiratie? Wat dacht je van:

Salade to go met spinazie, peer en feta

Pompoen salade met rucola, linzen en feta

Spinazie salade met geitenkaas en bramen

Salade met blauwe kaas, geroosterde ham en druiven

Krieltjessalade met zalm

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren