Site pictogram Foodie Feest

Skyr ontbijt met passievrucht

Om de ochtend een beetje vrolijk en fris te starten heb ik een heel gemakkelijk en lekker ontbijtje voor je. 😍

Dit is een laagjes ontbijt met verse passievrucht en skyr! Ik ontdekte laatst voor het eerst skyr – oftewel yoghurt in IJslandse stijl – en sindsdien staat er standaard een pot in huis. 😎 Het is een frisse yoghurt maar niet te zuur, en hij is lekker dik en romig. Hij bevat lekker veel eiwitten en weinig vet. πŸ‘Œ Ik dacht eerst dat Skyr een merk was, maar dat is dus niet zo. Het is gewoon de stijl/bereidingswijze. ⁣⠀

Zo maak je het skyr ontbijt (voor 2 personen):
Verdeel een schepje havermout / granola / muesli naar keuze over de bodem van 2 kleine glaasjes. ⁣⠀
⁣
Meng de inhoud van 1 passievrucht door 225 gram skyr. Roer hier 15 ml (suikervrije) citroen siroop doorheen voor extra frisheid en om het zoeter te maken. ⁣⠀
⁣⠀
Schep wat extra passievrucht bovenop de skyr, en je bent klaar! ⁣⠀

Β 

Heb je dit recept gemaakt? Show me! πŸ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! πŸ˜€

Mobiele versie afsluiten