Om de ochtend een beetje vrolijk en fris te starten heb ik een heel gemakkelijk en lekker ontbijtje voor je. π
Dit is een laagjes ontbijt met verse passievrucht en skyr! Ik ontdekte laatst voor het eerst skyr β oftewel yoghurt in IJslandse stijl β en sindsdien staat er standaard een pot in huis. π Het is een frisse yoghurt maar niet te zuur, en hij is lekker dik en romig. Hij bevat lekker veel eiwitten en weinig vet. π Ik dacht eerst dat Skyr een merk was, maar dat is dus niet zo. Het is gewoon de stijl/bereidingswijze. β£β
Zo maak je het skyr ontbijt (voor 2 personen):
Verdeel een schepje havermout / granola / muesli naar keuze over de bodem van 2 kleine glaasjes. β£β
β£
Meng de inhoud van 1 passievrucht door 225 gram skyr. Roer hier 15 ml (suikervrije) citroen siroop doorheen voor extra frisheid en om het zoeter te maken. β£β
β£β
Schep wat extra passievrucht bovenop de skyr, en je bent klaar! β£β
Β
Heb je dit recept gemaakt? Show me! π Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! π