Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Een zoete en frisse cake gemaakt met vers sinaasappelsap en stukjes amandelschaafsel door het beslag. Het laagje glazuur gemaakt met ricotta maakt het helemaal af. 🙂 De cake is heerlijk zacht van binnen en heeft bovenop een lekker krokant korstje.

Dit heb je nodig:

  • Voor de cake
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 330 gram suiker
  • 255 gram bloem
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 12 ml vers geperst sinaasappelsap + 2 theelepels rasp
  • 35 gram amandelschaafsel
  • 1 theelepel amandelextract
  • Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram ricotta
  • Extra amandelschaafsel als topping

 

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Zo maak je de sinaasappelcake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet je cakeblik klaar met daarin een vel bakpapier.
  2. Meng de boter en de suiker met de mixer tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix ze kort door het beslag.
  3. Was de sinaasappel en rasp de schil. Pas op dat je niet te diep raspt; het witte deel van de schil is erg bitter. Voeg de rasp samen met 12 ml uitgeperst sinaasappelsap door het beslag.
  4. Mix in delen de melk en bloem door het beslag, tot een glad geheel.
  5. Hak de 35 gram amandel in kleine schilfertjes, en roer ze door het beslag.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake op 160 graden in 60 minuten gaar.

Zo maak je het ricotta glazuur

  1. Meng met een vork de poedersuiker, ricotta en het amandel extract goed door elkaar.
  2. Haal de sinaasappelcake uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en plaats hem alvast op een bord of schaal.
  3. Giet het glazuur over de cake en versier de bovenkant met het extra amandelschaafsel.
  4. Laat het glazuur 10 to 20 minuten uitharden voordat je de cake aansnijdt.

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Je kunt nooit genoeg cake recepten hebben! 🙂 Probeer ook eens deze zonnige citroencake met maanzaad, mijn tulband cake met peer en pecannoot of deze herfstige pompoencake met chocolade roomkaas glazuur!

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]