Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Een zoete en frisse cake gemaakt met vers sinaasappelsap en stukjes amandelschaafsel door het beslag. Het laagje glazuur gemaakt met ricotta maakt het helemaal af. πŸ™‚ De cake is heerlijk zacht van binnen en heeft bovenop een lekker krokant korstje.

Dit heb je nodig:

  • Voor de cake
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 330 gram suiker
  • 255 gram bloem
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 12 ml vers geperst sinaasappelsap + 2 theelepels rasp
  • 35 gram amandelschaafsel
  • 1 theelepel amandelextract
  • Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram ricotta
  • Extra amandelschaafsel als topping

 

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Zo maak je de sinaasappelcake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet je cakeblik klaar met daarin een vel bakpapier.
  2. Meng de boter en de suiker met de mixer tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix ze kort door het beslag.
  3. Was de sinaasappel en rasp de schil. Pas op dat je niet te diep raspt; het witte deel van de schil is erg bitter. Voeg de rasp samen met 12 ml uitgeperst sinaasappelsap door het beslag.
  4. Mix in delen de melk en bloem door het beslag, tot een glad geheel.
  5. Hak de 35 gram amandel in kleine schilfertjes, en roer ze door het beslag.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake op 160 graden in 60 minuten gaar.

Zo maak je het ricotta glazuur

  1. Meng met een vork de poedersuiker, ricotta en het amandel extract goed door elkaar.
  2. Haal de sinaasappelcake uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en plaats hem alvast op een bord of schaal.
  3. Giet het glazuur over de cake en versier de bovenkant met het extra amandelschaafsel.
  4. Laat het glazuur 10 to 20 minuten uitharden voordat je de cake aansnijdt.

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Je kunt nooit genoeg cake recepten hebben! πŸ™‚ Probeer ook eens deze zonnige citroencake met maanzaad, mijn tulband cake met peer en pecannoot of deze herfstige pompoencake met chocolade roomkaas glazuur!

Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur

Heb je de Foodie Feest shop al gezien? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts en leuke foodie kaartjes.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde mΓ³Γ©st verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

13 Comments

  1. Wat een feestje, weer!
    Het is een ongelooflijk creatief en lekker recept.
    En ik HOU van sinaasappel. <3

  2. Oeeeeh! Lijkt me super lekker

  3. Ziet er heerlijk uit!!

  4. Hmm, deze cake lijkt me heerlijk fris met die sinaasappelsmaak!

  5. Wauw dit ziet er erg lekker uit!
    Ben wel benieuwd naar de sinaasappel smaak!

  6. Jou recepten zijn altijd zo lekker. 😍 nu nog de moed vinden om hem te maken. 😊

  7. Nou heb ik zin in cake haha! Ik denk dat hij lekker is met Pasen!

  8. Hiervan krijg ik spontaan zin in cake! Ik ga het recept direct even opslaan en dan (wanneer ik tijd heb) ook eens uitproberen. Het ziet er heel erg lekker uit!

  9. Oeh, dat ziet er fantastisch uit! Het is nog maar 9 uur in de ochtend, zou het heel gek zijn als ik ‘m zo al zou gaan maken? πŸ™‚

  10. Oh, als de foto’s je niet al laten smachten naar deze cake! En het recept is ook nog niet eens zo heel ingewikkeld. Het lijkt me heerlijk!

  11. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Jammer dat er zoveel suiker in zit πŸ™

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*