salade to go met peer

Salade to go met spinazie, peer en feta

Wil je graag een gezonde lunch naar werk/school meenemen? Dan is dit een recept voor jou! Deze salade to go bevat maar een paar ingrediënten maar zit toch vol smaak!

Een sappige peer, friszure feta en rijke semi-zongedroogde tomaatjes. Meer heb je niet nodig voor deze lekkere salade vol smaak!

Dit recept is ideaal wanneer je een gezonde lunch of snack wil meenemen, en je weinig tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Je kunt deze salade ‘s ochtends bereiden, maar ook de avond ervoor. Houd de dressing even apart totdat je gaat eten, want wellicht maakt het je salade anders een beetje zacht en verdwijnt de bite uit de spinazie. Gelukkig komen heel veel salade to go bakjes en potten met een apart bakje voor de dressing! 🙂

Maar ook wanner je gewoon zin hebt in een snelle gezonde maaltijd is dit een heel fijn recept. Hij zit vol gezonde voedingsstoffen en is aardig vullend!

Salade to go met spinazie, peer, feta en zongedroogde tomaat

Course: LunchCuisine: MediterraneanDifficulty: Easy
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking timeminutes

Een makkelijke salade om mee te nemen naar werk, school of een picknick. Weinig ingrediënten maar toch veel smaak. En bovendien helemaal healthy! 🙂 Bereid de salade de avond van tevoren en neem ‘m de volgende dag mee. Dit recept is voor 1 persoon.

Ingrediënten:

  • 1 peer

  • 60 gram semi-zongedroogde tomaten

  • 60 gram cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt

  • 60 gram feta

  • 35 gram ui, gesnipperd of in kwart ringen

  • 30 gram verse bladspinazie

  • 20 gram amandelstiften

  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel magere yoghurt

  • 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten

  • 1 eetlepel water

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Rooster de amandelstiften in de koekenpan (zonder boter of olie) tot ze goudbruin kleuren.
  • Snijd de peer en feta in blokjes en de tomaatjes door de helft. Scheur de spinazie in kleinere stukken.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten onder het kopje dressing te combineren. Breng op smaak met peper en zout
  • Maak je de salade to go? Begin dan in de pot met de spinazie, gevolgd door de overige ingrediënten. Neem de dressing apart mee en voeg deze op het laatst toe. Schud de pot totdat alle ingrediënten en de dressing goed gehusseld zijn of giet de inhoud in een schaal en mix dan alles. Je kunt de salade de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Maak je de salade voor thuis, hussel dan gewoon alles door elkaar. 🙂

Operkingen & tips:

  • Kies voor feta van goede kwaliteit, dat verschil proef je terug.

Meer lekkere salades? Kijk eens naar deze recepten:

Pompoen salade met rucola, linzen en feta

Spinazie salade met geitenkaas en bramen

Krieltjessalade met zalm

Salade met blauwe kaas, geroosterde ham en druiven

Couscous salade met courgette, appel en nootjes

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*