Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Pesto! Wie houd er niet van :D. Wist je dat je zelf heel makkelijk een variatie op pesto kan maken? Er zijn eindeloos veel lekkere combinaties te verzinnen. In mijn rucolapesto vervang ik een groot deel van de basilicum voor verse rucola, en de pijnboompitten zijn vervangen door pistache nootjes. In plaats van citroen heb ik voor deze pesto sinaasappelsap en rasp gebruikt. De verse pesto basis van parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie is hetzelfde gebleven.

Zelfgemaakte pesto is natuurlijk altijd lekker door de pasta, maar hij doet het ook goed als voorafje of bij de borrel met wat brood. Zelf smeer ik mijn leftovers graag op brood, een tosti of een wrap, die ik daarna ook beleg met bijvoorbeeld kipfilet of kaas. Heerlijk! šŸ™‚

Met dit recept maak je een grote hoeveelheid pesto waar je zeker voor 6 man mee kan koken. Je hebt deze pesto ook nodig voor mijnĀ  gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika recept.

Dit heb je nodig:

  • 50 gram (gepelde) pistachenootjes
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 40 gram rucola
  • Verse basilicum, ongeveer 10 blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel sinaasappelsap (vers!) + een halve theelepel sinaasappel rasp
  • 60 ml olijfolie
  • Een snuf peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een foodprocessor nodig.

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Zo maak je de rucolapesto

  1. Pesto maken is zo gebeurt! Plaats alle ingrediƫnten in je foodprocessor of hakmolen, en blend alles door elkaar. De pesto is klaar wanneer hij er stevig en romig uitziet, maar nog wel structuur heeft. Een paar keer de pulse knop indrukken is voldoende!

Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast. Hier is hij nog 2 tot 3 dagen houdbaar.

Rucolapesto met pistache en sinaasappel ingrediƫnten

Pesto is een heerlijke klassieker waarmee je eindeloos kunt variƫren! Eerder maakte ik al een pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes. Wil je gewoon een klassieke pesto? Bekijk dan mijn basisrecept voor klassieke groene pesto

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]