Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Pesto! Wie houd er niet van :D. Wist je dat je zelf heel makkelijk een variatie op pesto kan maken? Er zijn eindeloos veel lekkere combinaties te verzinnen. In mijn rucolapesto vervang ik een groot deel van de basilicum voor verse rucola, en de pijnboompitten zijn vervangen door pistache nootjes. In plaats van citroen heb ik voor deze pesto sinaasappelsap en rasp gebruikt. De verse pesto basis van parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie is hetzelfde gebleven.

Zelfgemaakte pesto is natuurlijk altijd lekker door de pasta, maar hij doet het ook goed als voorafje of bij de borrel met wat brood. Zelf smeer ik mijn leftovers graag op brood, een tosti of een wrap, die ik daarna ook beleg met bijvoorbeeld kipfilet of kaas. Heerlijk! 🙂

Met dit recept maak je een grote hoeveelheid pesto waar je zeker voor 6 man mee kan koken. Je hebt deze pesto ook nodig voor mijn  gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika recept.

Dit heb je nodig:

 • 50 gram (gepelde) pistachenootjes
 • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
 • 40 gram rucola
 • Verse basilicum, ongeveer 10 blaadjes
 • 1 teen knoflook
 • 1 eetlepel sinaasappelsap (vers!) + een halve theelepel sinaasappel rasp
 • 60 ml olijfolie
 • Een snuf peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een foodprocessor nodig.

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Zo maak je de rucolapesto

 1. Pesto maken is zo gebeurt! Plaats alle ingrediënten in je foodprocessor of hakmolen, en blend alles door elkaar. De pesto is klaar wanneer hij er stevig en romig uitziet, maar nog wel structuur heeft. Een paar keer de pulse knop indrukken is voldoende!

Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast. Hier is hij nog 2 tot 3 dagen houdbaar.

Rucolapesto met pistache en sinaasappel ingrediënten

Pesto is een heerlijke klassieker waarmee je eindeloos kunt variëren! Eerder maakte ik al een pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes. Wil je gewoon een klassieke pesto? Bekijk dan mijn basisrecept voor klassieke groene pesto

Rucolapesto met pistache en sinaasappel

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Summary
recipe image
Recipe Name
Rucolapesto met pistache en sinaasappel
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

13 Comments

 1. Het klink alleen al vet lekker! Ik ga deze zeker eens maken.

 2. Oh wat ziet dit er heerlijk uit! Dit zet ik zeker even op mijn lijstje op te maken.

 3. Ik ga deze pesto een keer maken. Maar dan niet met rucola maar met zevenblad.

 4. Dit ziet er lekker uit, ga ik zeker ook een keertje uitproberen.

 5. Ziet er heerlijk uit! Ik ga het eens proberen!

 6. Héérlijk!! Ik ben gek op pesto!

 7. Dat ziet er echt super uit. Klinkt ook heel lekker! Dit ik wel eens maken

 8. Pesto lijkt me echt leuk om te maken! En ziet er heel makkelijk uit!

 9. Ik vind het ook heerlijk om zelf pesto te maken! Ik ga dit recept zeker eens proberen

 10. Wow, dat ziet er echt lekker uit! Lijkt me een lekkere toevoeging, die sinaasappel 🙂

 11. Dat ziet er goed uit. En wat apart dat er sinaasappel bij in gaat. Daar zou ik zelf niet opkomen.

 12. Pingback: Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika - Foodie Feest

 13. Pingback: Courgetti - koude courgetti salade met pesto - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*