Roze koeken met frambozenglazuur

Roze koeken met frambozenglazuur recept

Roze koeken, wie wordt er niet vrolijk van! Wist je al dat je ze heel eenvoudig zelf kan maken? Dit recept is ook gelijk een gezonder alternatief op de supermarkt variant; het glazuur maak je niet met roze kleurstof maar met het sap van frambozen. En dat is natuurlijk beter voor je maar ook vรฉรฉl lekkerder ๐Ÿ™‚

Dit heb je nodig:

  • Voor de koeken:
  • 220 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels amandel extract
  • 1 theelepel vanille extract
  • Wat extra boter en bloem om in te vetten
  • Voor het glazuur:
  • 250 gram poedersuiker (ongeveer)
  • 100 gram frambozen (diepvries, ontdooit)

 

Zo maak je de roze koeken:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cupcake bakvorm goed in met een beetje boter en sprenkel hierna wat bloem erover. Klop de bloem (door de vorm schuin te houden en op de rand te tikken) goed langs de randen van de vormpjes. Wat niet aan de boter blijft plakken mag je eruit gieten. Door de vorm op deze manier voor te bereiden voorkom je dat het de koeken na het bakken aan de randen blijven plakken.
  2. Klop de boter en suiker met een handmixer in een aantal minuten tot een glad en romig geheel.
  3. Voeg hierna รฉรฉn voor รฉรฉn de eieren toe en mix ze goed door het beslag.
  4. Mix de theelepels met amandel- en vanille extract door het beslag.
  5. Zeef de bloem met het zout boven de kom en spatel zachtjes door tot de bloem is opgenomen in het beslag.
  6. Vul de cupcake bakvorm voor de helft met het beslag (dit recept maakt 18 roze koeken dus als het goed is hou je nog vrij veel beslag over).
  7. Dek de bakvorm hierna af met bakpapier en leg er hierna wat zwaars (en ovenbestendig!) op zoals een platte bakplaat. Door de cupcakes af te dekken voorkom je dat ze te veel gaan rijzen en te groot worden; we willen ze natuurlijk plat houden.
  8. Zet de afgedekte vorm in de oven en bak de roze koeken in ongeveer 18 minuten gaar. Haal de bakvorm uit de oven en laat hem op het aanrecht 5 minuten afkoelen voordat je de koeken eruit haalt. Laat de koeken helemaal afkoelen voordat je begint aan het glazuren.

Het frambozenglazuur maken:

  1. Zet een zeef met daaronder een bakje klaar, en prak de frambozen in de zeef fijn. Prak en druk door totdat je ongeveer 5 eetlepels sap in het bakje verzameld hebt.
  2. Meng het sap met een vork door de poedersuiker, totdat er een stevig roze glazuur ontstaat. Voeg eventueel wat meer sap toe als het glazuur nog te hard is.
  3. ย Strijk het glazuur met een mes over de platte kant van de roze koeken en laat het glazuur minimaal 1 uur uitharden.



Heb je de Foodie Feest shop al gezien? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts en leuke foodie kaartjes.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

2 Comments

  1. Pingback: Zonnige citroencake met maanzaad - Nest Warehouse

  2. Pingback: Nutella hazelnoot koekjes - Nest Warehouse

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*