Romige pompoensoep met kokos

Romige pompoensoep met kokos

Met slechts een aantal ingrediënten maak je deze heerlijk romige en gezonde pompoensoep. Een van mijn persoonlijke favorieten!

Pompoen is met zijn rijke hoeveelheden aan vitamine A, C, E en zijn mineralen een echte superfood, en daarnaast is deze pompensoep nog laag in calorieën ook. Neem dus gerust een 2e kom, je lichaam zal je bedanken 😉

Dit recept maakt 2 kommen soep.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram pompoen in stukjes (voorgesneden uit de supermarkt)
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje (vega optie: een tuinkruiden bouillonblokje)
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout


Romige pompoensoep met kokos

Zo maak je de pompoensoep:

Eenvoudiger dan deze soep wordt het bijna niet! 🙂

  1. Doe de kokosmelk, het water en de pompoenstukjes in een pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze toe, samen met de uitgeperste teen knoflook.
  2. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna wat lager. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
  3. Haal de soep van het vuur en laat hem iets afkoelen. Giet alles in de blender, en blend de soep in een aantal seconden tot een romig geheel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer de soep direct. Eet smakelijk! 🙂

Romige pompoensoep met kokos

Maak de soep af met een kleine swirl kokosmelk voor een extra leuke presentatie. Ik moet zelf ook nog even oefenen zo te zien 😛

Ben je gek op gezonde soepjes? Dan is deze romige bloemkoolsoep met aardappel ook wat voor jou.

Romige pompoensoep met kokos

Heb je de Foodie Feest shop al gezien? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts en leuke foodie kaartjes.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 Comments

  1. Henny den Boer

    Hoi Jessica,
    de soep gemaakt en ik moet zeggen dat dit een heerlijke soep is geworden.
    Ik heb hem voor de lunch en als tussendoortje genomen Top

  2. Pingback: Croutons maken van oud brood - Nest Warehouse

  3. Pingback: Geroosterde pompoen met feta en tijm - Nest Warehouse

  4. Pingback: Pompoencake met chocolade roomkaas glazuur - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*