review: de verse thee van vatille

Review – De verse thee melanges van Vatille

review: de verse thee van vatille

Tijdens het online rondstruinen kwam ik laats een geweldig leuke webshop tegen: Vatille! Een webshop vol heerlijke zelf samengestelde thee, in allerlei verschillende smaken en combi’s. En ook ontzettend leuk: op de site kan je ook zelf een thee samenstellen met je favoriete smaken.

Vatille – Verse thee in verschillende smaken

De dames achter Vatille hebben alle smaken thee zorgvuldig samengesteld, en stellen elke nieuwe bestelling handmatig samen. In de shop vind je zo’n 25 smaken met vrolijke namen zoals cha cha chai, zennnsationeel en cacao polonaise. Van die vrolijke namen – en de leuke omschrijvingen bij de theetjes – word je gelijk al vrolijk!

Ik heb zelf de smaken sneeuwwitje en strawberry cheesecake uitgeprobeerd. Sneeuwwitje is een witte thee met jasmijn, zoethout en kokos. En strawberry cheesecake is een rooibos thee met uiteraard aardbei, yoghurt, rozenblaadjes en hibiscus.

Prijs & verzending

De prijs varieert per thee, en ligt tussen de 4 en 8 euro. Je kunt kiezen uit een blikje van 20 a 35 gram, of een wat groter zakje met daarin ongeveer 60 gram. Het gewicht verschilt dus ook per thee, maar de blikjes zijn sowieso allemaal tot de rand gevuld. De prijs ligt in een wat hoger segment, wat dit voor mij persoonlijk een theetje maakt voor ‘af en toe’ of speciale gelegenheden, en niet om dagelijks meerdere koppen van te drinken.

De verzending ging erg snel; de volgende dag lag mijn bestelling al in de brievenbus! 🙂 Als je vóór 4 uur besteld wordt je pakje namelijk dezelfde dag nog op de post gedaan.

verse thee in verschillende smaken

Eerste indruk

De “partea” begint al bij het doosje! 🙂 De blikjes zien er leuk en vrolijk uit, en bij de bestelling wordt ook een boekje met thee-tips en een kaartje geleverd. Ook zaten er nog eens 2 theezakjes bij.

Als eerst heb ik de sneeuwwitje melange geproefd. De combinatie van zoethout en kokos leek me erg interessant, en inderdaad: een erg lekker theetje! Het bracht me gelijk op het idee om wat vaker kokos toe te voegen aan verse thee, de smaak komt erg goed naar voren. Let wel goed op dat je per kop een gelijkmatige verdeling maakt van de verschillende ingrediënten. De kokos verstopt zich namelijk onderin het blikje, en alle zoethout en grove theeblaadjes liggen bovenop. Zo smaakte mijn eerste bakje heerlijk naar kokos, en proefde ik hier in de 2e kop net wat minder van. Maar als je dit eenmaal weet en in de gaten houd is het geen probleem.

de verse thee van vatille

Daarna tijd voor de strawberry cheesecake thee! Door alle rode en roze kleurtjes ziet de thee er in het blikje al ontzettend vrolijk uit. Rooibos is mijn favoriete theesoort, dus ik vond het erg leuk dat deze de basis vormde. De rooibos in deze thee is ook echt van uitstekende kwaliteit, uiteraard 10 keer zo lekker dan de zakjes uit de supermarkt. Ik moet wel zeggen dat de aardbei smaak vrij mild was, en voor mij net ietsje sterker had gemogen. Als je van een licht fruitige thee houd, dan is deze perfect voor jou.

Zelf thee samenstellen

Op de Vatille webshop kun je niet alleen melanges shoppen; je kunt ook je eigen thee samenstellen! Je kunt kiezen uit een zakje van 20 of 30 gram, en hier kunnen tot 5 verschillende smaken aan worden toegevoegd. De hoofdsmaak zal je het sterkst proeven, en daarna kun je kiezen uit andere smaken waarvan er bij elke smaak steeds iets minder wordt toegevoegd, zodat je de 5e smaak het subtielst zult proeven.

Je kunt kiezen uit ontzettend veel smaken waaronder verschillende soorten fruit, bloemen, kruiden, specerijen en zoetigheid. Dat maakt deze samensteller zo leuk; je kunt echt creatief aan de slag om een unieke melange te maken. Zelf lijkt me een combinatie van rooibos thee met sinaasappel, oranjebloesem en hibiscus bijvoorbeeld erg lekker! Of wat dacht je van een groene thee met appel, kaneel, kruidnagel en karamel?

Mijn oordeel

Voor mij is Vatille een nieuw adresje waar ik af en toe een lekker potje met thee zal gaan bestellen! Met het zelf samenstellen zal ik me – gok ik – voorlopig niet gaan vervelen, en ook de sneeuwwitje thee wil ik zeker nog een keer bestellen. De thee is ideaal om jezelf eens in de zoveel tijd op te trakteren, maar ook erg leuk om iemand cadeau te doen.

En zoek je nog wat lekkers voor bij de thee? Eerder reviewde ik al een paar leuke webshops waar je versgebakken lekkernijen kan bestellen! ChocstarJack FudgeBrownies per post.

Bewaren