Food review: de handgemaakte fudge van Jack Fudge!

Review: de handgemaakte fudge van Jack Fudge

review-de-handgemaakte-fudge-van-jack-fudge

Fudge! Weer een wat anders. Ik reviewde een doosje vol vrolijke handgemaakte fudge van de Jack Fudge webshop.

Handgemaakte fudge

Persoonlijk ben ik geen grote fudge liefhebber… Die zakjes uit de supermarkt? Dat vind ik maar een kleffe bedoeling met weinig smaak. Maar toen ik de website van Jack Fudge voorbij zag komen móést ik het gewoon proberen, zo lekker zag het eruit!

jackfudge

Prijs & verzending
Via de webshop bestelde ik een giftbox met 9 stukjes verschillende fudge voor €9,95. Hier komen nog wel €3,50 verzendkosten bij. Twee dagen later werd mijn pakje al geleverd, goede service!

Eerste indruk
Het giftbox doosje is vrij groot en heeft een vrolijke kaft, wat hem inderdaad erg leuk om iemand cadeau te doen (of jezelf). De fudge stukken zitten netjes vers verpakt in een plasticje.

Zodra je de doos open maakt wordt je helemaal blij: vrolijke gele en roze kleurtjes afgewisseld met stukken chocoladefudge. En de geur? Heerlijk!

jackfudge3

Jack Fudge: mijn oordeel

Mijn giftbox bevatte de volgende smaken:
Witte chocolade
Aardbei Chocolade Swirl
Rum Rozijn
Brownie
Citroen Meringue
Chocolade + Caramel
Zeezout
Framboos + Witte Chocolade
Clotted Cream

Deze handgemaakte fudge is absoluut niet te vergelijken met fudge uit de supermarkt. Zodra ik een hapje neem is het totaal niet klef of plakkerig, maar juist heerlijk zacht! Je merkt dat er veel tijd en liefde in deze fudge is gestoken: elke variant heeft zijn eigen uitgesproken smaak, en stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Bovendien proef je direct dat het een vers product is.

Mijn favoriete smaken waren de Rum Rozijn (met een heerlijke rumsmaak) en de Chocolade + Caramel (volgens mij zit hier heel veel echte choco in!). De Clotted Cream vond ik wat minder, deze was vergeleken met de rest een beetje flauw van smaak. De variant met zeezout was erg bijzonder. Even wennen, maar daarna kon ik hem zeker waarderen. Ik vind het erg leuk om te zien dat de maker durft te experimenteren met smaken, in plaats van alleen standaard naturel of chocolade te verkopen.

De enige waarschuwing die ik je mee kan geven is om niet te hebberig te worden ;). Mijn fudge ging er in rap tempo doorheen waarna ik stiekem een beetje misselijk werd, haha! Volgende keer snijd ik de blokjes in kleine reepjes. Zo geniet je langer van de fudge, en voorkom je misschien dat je teveel eet.

jackfudge4

Jack Fudge is een absolute aanrader als je dol bent op fudge, of als je een keertje wat nieuws wil proberen. Op de Jack Fudge facebook pagina zag ik dat hij vaak op verschillende foodmarkets staat. Erg leuk om een keertje te bezoeken en alle fudge in real life te bewonderen en te proeven!

[ad-snippet ad-snippet=””]