Rendang pizza’s met mozzarella en bosui

Rendang pizza met mozzarella en bosui

Onverwachte combinaties zijn vaak het lekkerste! Ik maakte heerlijke mini pizza’s met het Indonesische stoofvleesgerecht rendang.

Rendang pizza’s met mozzarella en bosui

Wat is rendang? Rendang is een Indonesisch stoofvlees gerecht wat voornamelijk gemaakt wordt met runderlappen. Het rundvlees mag lekker lang stoven samen met de kruidenpasta, kokosmelk en water, waarna je een heerlijk kruidig gerecht overhoudt met mals vlees.

Rendang wordt vaak geserveerd met rijst en sperziebonen, maar op een pizza is het ook verrassend lekker! Zeker in combinatie met de mozzarella. Ik gebruikte voor de pizza’s de nieuwe mini bloemkool pizza bodems van Magioni voor een extra feestelijke presentatie. Ze zijn dan ook heerlijk om te delen, deze mini rendang pizza’s! 😀

De bloemkool uit de Magioni bodems combineert qua smaak heerlijk met de rendang én je krijgt gelijk je veggies binnen. Ideaal!

Dit recept maakt 6 mini pizza’s. Je kunt het recept ook gerust halveren en de helft van de rendang invriezen. Dat heb ik ook gedaan. 🙂

Dit heb je nodig voor de rendang pizza:

  • Voor de rendang:
  • 1 verpakking Fairtrade rendang kruidenpasta*
  • 500 gram runderlappen
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • Voor de pizza’s:
  • 6 Magioni mini bloemkool pizza’s
  • 2 zakjes mini mozzarella balletjes
  • 1 bosui, in ringetjes

*Ik bedoel deze rendang kruidenpasta.

Rendang pizza met mozzarella en bosui
Zo zagen mijn rendang pizzas eruit voordat ze de oven in gingen.

Zo maak je de rendang pizza’s

  1. Bereid de rendang volgens de instructies op de verpakking van de kruidenpasta (boemboe). Dit betekent de runderlappen in stukjes snijden, kort aanbakken in een hoge pan en dan de kokosmelk en het water erbij. Laat de rendang zo minimaal een uurtje sudderen met de deksel op de pan.
  2. Zelf heb ik ervoor gekozen om de rendang 3 uur te laten sudderen voor extra mals vlees. Wil je lang sudderen, check dan regelmatig of er nog genoeg vocht aanwezig is in de pan, en voeg een scheut extra water toe wanneer het te droog wordt. Het gerecht is klaar als je gekozen tijd erop zit en bijna al het vocht is opgenomen.
  3. Verwarm de oven met het rooster erin voor op 200 graden.
  4. Verdeel de stukjes rendang over de magioni mini pizza’s. Leg hiertussen de mini mozzarella balletjes. Verdeel als laatste de bosui over de rendang pizza’s.
  5. Bak de rendang pizza’s af op het ovenrooster, op 200 graden voor 7 tot 8 minuten. Snijd ze na het bakken in 4 puntjes en serveer direct! 🙂

Genieten! 😀 Nog een klein tipje; je kunt de pizza’s het beste met een scherp koksmes snijden in plaats van met je pizzaroller. Zo blijft hij het mooist!

Rendang pizza met mozzarella en bosui

Meer pizza feest? Kijk dan ook eens naar deze pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilcum of deze dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache.

Rendang pizza met mozzarella en bosui

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

11 Comments

  1. Het klinkt heel goed, lekker hoor, ik maak vaak pizza en ben altijd benieuwd naar andere recepten!

  2. ziet er heel erg lekker uit, al houd ik alleen zelf niet zo van dat vlees , haha.

  3. Ohhh ik krijg er honger van, wat heerlijk!! En echt superorigineel, de rendang topping!

  4. Rendang pizza, ik had er nog nooit van gehoord. Het klinkt en ziet er erg lekker uit. Om van te smullen.

  5. oh, yum! Ziet er echt heel lekker en schattig uit =D

  6. Rendang zelf ken ik inderdaad als Indische vleesgerecht. Maar op een pizza heb ik dit nog niet eerder voorbij zien komen. Ze zien er erg smakelijk uit moet ik zeggen.

  7. Oh…lekker! mini bloemkool pizza’s nog nooit gehoord/gezien. Waar kan kopen?

  8. Ik ben echt gek op rendang! En ook een pizza 🙂
    Super mooie foto’s heb je weer gemaakt! Het water loopt me in de mond 🙂

  9. Wat een verrassende combinatie! En vind je foto’s ook weer erg mooi geworden ☺️🍃

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*