Site pictogram Foodie Feest

Red velvet koekjes met witte chocolade

Heerlijke red velvet koekjes vol witte chocolade, met een knapperige bite en een zachte chewy binnenkant!

De bekende red velvet cakes en cupcakes worden altijd gemaakt met vanille extract, een snufje cacao, en flink wat roomkaas. En ook in deze red velvet koekjes variant vind je deze ingrediënten gewoon terug! 🙂 Doordat de roomkaas in het koekje verwerkt zit ontstaat er een heerlijk zachte en smeuïge binnenkant, terwijl de buitenkant van het koekje juist lekker crunchy is.

Dit heb je nodig:

  • 350 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 25 gram cacao
  • 1 ei
  • 3 a 4 theelepels rode (levensmiddelen) kleurstof *
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • Een snufje zout
  • 200 gram witte chocolade


* Ik raad de kleurstof van het merk Wilton aan. In mijn ervaring hebben de goedkopere varianten een vreemde nasmaak die je koekjes flink kunnen verpesten. Ik gebruikte van Wilton de kleur intens rood.



Zo maak je de red velvet koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een kom de bloem, cacao, het zout, het bakpoeder en de baking soda.
  3. Mix in een aparte kom de suiker, roomkaas en de zachte boter goed door elkaar, tot een romig en glad geheel
  4. Voeg hierna het ei, het vanille extract en de rode kleurstof toe aan het beslag. Mix alles in 2 tot 3 minuten door elkaar.
  5. Zet je mixer hierna op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de helft het bloem mengsel toe. Stop na het toevoegen van de helft van de bloem met mixen, en voeg de in stukjes gehakte chocolade toe. Voeg daarna de rest van de bloem toe en kneed verder met je handen tot een stevig deeg ontstaat.
  6. Maak van het deeg balletjes met een diameter van ongeveer 3,5 cm. Mocht je het makkelijker vinden kun je het deeg ook eerst in 14 stukken verdelen. Druk het balletje tussen je handpalmen lichtjes plat tot een dikke schijf en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pas op dat je de koekjes niet te dicht op elkaar legt; tijdens het bakken lopen ze nog iets uit.
  7. Bak je red velvet koekjes in 10 tot 12 minuten gaar, op 180 graden.

De koekjes zijn vers het lekkerst, dus wacht niet te lang met opeten 🙂 Hoe langer je ze bewaart, hoe minder er overblijft van de zachte binnenkant van de koekjes. Het állerlekkerst vind ik ze als ze net 10 minuten uit de oven zijn en vanbinnen nog een beetje warm zijn. 😀

Foodie Feest loves cookies! Probeer ook eens deze pindakaaskoekjes met chocolade stukjes of deze lekkere knapperige havermoutkoekjes met pecannoot en rozijnen. Of, ter variatie, dit recept voor de allerlekkerste boterkoek.

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Mobiele versie afsluiten