Rafaello popcorn met witte chocolade en kokos

rafaello-popcorn-met-witte-chocolade-en-kokos

Rafaello popcorn, oftewel popcorn omhuld met witte chocolade en gemalen kokos! Thank us later, lees eerst snel verder hoe je deze goddelijke traktatie zelf kunt maken. 😉

Zet de volgende ingredienten maar op je boodschappenlijstje:

  • 200 gram witte chocolade
  • 1 potje gemalen kokos (55 gram)
  • 1 pakje magnetron popcorn

rafaello-popcorn-edit

Zo maak je het:

Bereid de popcorn volgens de instructies op de verpakking. Bewaar de popcorn in een grote bak of kom.
De witte chocolade moet gesmolten worden volgens de au bain-marie methode. Dit betekent dat je de chocolade in een pan smelt welke je op een andere pan plaats waar water in zit. Smelt je de chocolade direct in een pan op het vuur; dan is de kans groot dat de chocolade snel te warm wordt en gaat brokkelen/stollen.

De chocolade au bain-marie smelten:

Zet 2 pannen klaar: een grote pan en een iets kleinere pan die in de grote pan past. Vul de grote pan voor de helft met water, en zet hem op een laag vuur. Breek de chocolade in kleine stukjes, plaats ze in de kleinere pan, en zet deze pan op de grotere pan met het water erin. Blijf zachtjes roeren op laag vuur, totdat de chocolade volledig gesmolten is (ongeveer 3 tot 5 minuten).

De popcorn coaten:

Giet de gesmolten chocolade over de popcorn heen en roer/schep deze hierna goed door tot alle popcorn bedekt is met een choco laagje. Strooi vervolgens beetje bij beetje de gemalen kokos over de popcorn, en blijf deze ook weer goed door scheppen.
Leg 1 a 2 vellen bakpapier neer en spreid de popcorn hier over uit zodat de chocolade kan harden. Na ongeveer een uur is de popcorn klaar om gegeten te worden!

Tip: Heb je geen grote bak waar alle popcorn inpast? Bereid de popcorn dan gewoon in 2 delen om chaos in de keuken te voorkomen 🙂

rafaello-popcorn-7-van-16
rafaello-popcorn-10-van-16

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*