Pumpkin spice cupcakes

Pumpkin spice cupcakes met gezouten noten

Heerlijk zachte en kruidige cakejes met een fluffy botercreme; zoet en kruidig. Afgemaakt met gezouten nootjes maakt dit de ultieme herfst traktatie! 😀 Deze pumpkin spice cupcakes zijn echt goddelijk lekker.

Misschien heb je het al door, maar ik ben dol op de herfst en herfstige smaken haha! 🙂 Na mijn pumpkin spice granola van laatst werd het nu tijd voor cupcakes. Want pumpkin spice en cake gaat echt perfect samen. De cake is licht gekruid (want teveel specerijen maakt cakebeslag snel droog!) en de botercreme wat heftiger, maar vanwege alle poedersuiker is het mooi in balans. En die gezouten noten bovenop, oh my! Die maken het echt af. Niet het kersje op de taart, maar het nootje op de cupcake. 🙂

Pumpkin spice kruiden kun je kant en klaar kopen (die van green gypsy spices is een aanrader), maar heb je al flink wat specerijen en kruiden in je keukenkastje dan kun je de pumpkin spice kruiden ook heel eenvoudig zelf maken. Proef tijdens het maken van het beslag en de frosting tussendoor even hoe het smaakt, want niet alle spice mixen zijn hetzelfde en misschien heb je meer of minder nodig.

Recept: Pumpkin spice cupcakes met gezouten noten

Course: DinnerCuisine: AmericanDifficulty: Difficult
Servings

20

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes

Heerlijke cupcakes met een herfstig tintje! Met lekker veel pumpkin spice kruiden en gezouten noten. Heerlijk! 🙂

Ingrediënten:

  • Voor de cupcakes:
  • 225 gram bloem

  • 175 gram suiker

  • 130 ml havermelk

  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)

  • 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)

  • 50 gram gezouten noten mix

  • 2 eieren

  • 50 gram zure room

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 2 theelepels vanille extract

  • 2 theelepels pumpkin spice kruiden

  • Een snufje zout

  • Voor de botercreme:
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram poedersuiker

  • 6 theelepels pumpkin spice kruiden

  • 1 theelepel vanille extract

  • Snuf zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet je cupcake bakblik klaar en zet de papieren vormpjes erin.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, het zout en de pumpkin spice kruiden bij elkaar.
  • Mix in een aparte kom de eieren en de suiker in 4 minuten tot een luchtige massa.
  • Voeg de havermelk, olie, gesmolten boter, zure room en vanille extract toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  • Voeg dan het gezeefde bloem mengsel toe en mix het met een garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  • Schep het beslag in de vormpjes en bak ze af in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Bak de cake in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten. Houd voor mini cupcakes een baktijd richttijd van 15-17 minuten aan en voor normale cupcakes 20-22 minuten. De cupcakes zijn klaar zodra de bovenkant lichtbruin kleurt en een cakeprikker droog uit de cakejes komt.
  • Begin met de frosting door de boter in een minuut romig te mixen. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en mix alles op hoge snelheid voor minimaal 8 minuten. Door lang te mixen klop je de botercrème lekker luchtig; dit maakt hem veel smaakvoller en niet zo zwaar op de maag. Echt doen dus! 🙂
  • Wacht tot de cupcakes volledig af zijn gekoeld voordat je de frosting erop spuit. Ik maakte deze mooie toeven met de wilton spuitmond nr. 1M.
  • Hak de noten fijn en verdeel ze over de cupcakes, op de frosting.

Operkingen & tips:

  • Bewaar de cupcakes in een afgesloten doosje op kamertemperatuur. Ze hoeven niet in de koelkast.
Ik kan je vertellen dat de cupcakes ook een hele lekkere snack zijn tijdens een boswandeling! Maar ik geef toe dat het wat lastig mee te nemen was. :”)

Meer soortgelijke recepten? Bekijk dan eens het volgende:

Herfst granola met pecan en pumpkin spice

Pompoen cake met chocolade roomkaas glazuur

Muffins met kaneel maple swirl

Winter smoothie met peer en kaneel

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Afbeeldingen om te pinnen:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*