Wat is nog beter dan nachos? Pulled chicken nachos natuurlijk! 🙂 Deze heerlijke nachos zijn afgeladen met lekker veel kaas, paprika, ui, zwarte bonen en heerlijk gekruide pulled chicken stukjes.

Ik ken eigenlijk niemand die niet blij wordt van zo’n grote schaal vol met tortilla chips, gesmolten kaas en gekruide kip stukjes. 🙂 Bij mij gaan nacho’s er altijd wel in, en dit recept is ook echt een blijvertje.
In tegenstelling tot veel andere pulled chicken recepten heb ik een afwijkende bereidingswijze. Bij de meeste recepten kook je de kip gaar in water en trek je hem vervolgens in stukken. Met mijn methode smeer je de kifilet eerst in met een kruidenmengsel en bak je hem vervolgens gaar en goudbruin in de pan, want dat levert direct al veel meer smaak op. De bakrestjes uit de pan kun je daarna gebruiken als basis voor de saus van de kip. Zodra je de saus hebt gemaakt doe je de pulled chicken terug in de pan en roer je alles goed door elkaar. Het eindresultaat is té lekker. Ook als je geen nachos maakt moet dit eigenlijk je go-to methode zijn om pulled chicken te maken. Het verschil tussen deze methode en puur en alleen koken in een pan met water is echt bizar groot. 🙂
Is dit één van de langste lijstjes met ingredienten op mijn blog? Yep. 🙂 Is het de moeite waard? Jazeker! Als jij net als ik een echte foodie bent dan heb je zeker de helft van de ingrediënten standaard in huis, dus dat scheelt een berg. En die guacamole? Niet verder vertellen hoor, maar die kocht ik dit keer kant-en-klaar.
Scroll ook eventjes omlaag om de bijbehorende video te bekijken die ik maakte in samenwerking met kiprecepten! 🙂
Pulled chicken nachos: het recept
1
portie20
minutes12
minutesDe lekkerste pulled chicken nachos maak je met dit recept! 🙂 Check ook de video hieronder.
Dit recept is voor 2 tot 3 personen. Met 2 personen zit je propvol.
Ingrediënten:
- Voor de kip:
1 scharrelkipfilet
100 ml kippenbouillon
1 theelepel tomaten pasta
- Voor de saus van de kip:
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vers citroensap
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
Een halve theelepel komijnpoeder
Snufje cayennepeper
- Voor het samenstellen:
1 gele paprika
250 a 350 gram tortilla chips
150 gram zwarte bonen (uit blik)
150 a 200 gram geraspte kaas naar keuze
- Serveer met:
Rode ui, in ringen
Guacamole
Zure room
Koriander
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten onder het kopje ‘saus van de kip’ bij elkaar in een kom. Wrijf de kip licht in met een klein beetje van het kruidenmengsel. Houd de rest apart.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Haal daarna uit de pan en laat afkoelen. Trek met behulp van 2 vorken de kip uit elkaar tot pulled chicken.
- Voeg aan de pan de kippenbouillon, tomatenpasta en de rest van het kruidenmengsel toe. Voeg de kip toe en laat alles op laag vuur sudderen tot de pulled chicken goed bedekt is met de saus. Haal de kip van het vuur en zet apart.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
- Leg een handje tortilla chips in een ovenschaal, met daarover een deel geraspte kaas, kip, bonen en paprika. Leg vervolgens de rest van de chips erop en top met de overgebleven kip, paprika en bonen. Verdeel een royale laag kaas erover. Het kan zijn dat je wat paprika, bonen en chips overhoud.
- Plaats de nachos in de oven voor 10 tot 12 minuten, tot de kaas goudbruin is.
- Serveer de nachos direct, met rode ui, guacamole, zure room en eventueel koriander.
Bekijk de video
Opmerkingen & tips:
- Bespaar tijd en koop de quacamole kant-en-klaar! 🙂
- De koriander is uiteraard optioneel, but I love it
- Voeg naar jouw smaak eventueel meer chips en kaas toe.
Lekker he? 🙂 Nog meer lekkere kiprecepten vindt je hier:
Kip gehaktballetjes met teriyaki saus