Recept voor pompoencake met chocolade roomkaas glazuur

Pompoencake met chocolade roomkaas glazuur

Recept voor heerlijke pompoencake met pumpkin spice kruiden

De herfst, ik houd er van! Comfortabele truien, felgekleurde vallende bladeren, en lekker onder de bank met pantoffels en een dekentje. Uiteraard met een warme kop thee en een lekker stuk zoetigheid ;). Deze pompoencake, gemaakt met pumpkin spice kruiden, past daar perfect bij.

Deze cake is heerlijk smeuig en zoet, met een vleugje sappige pompoen. Er gaat een flinke hoeveelheid van deze zelfgemaakte pumpkin spice kruiden doorheen waardoor een herfstige vibe krijgt. Het glazuur daarintegen heb ik fris gehouden, als contrast tegen alle kruiden.

Moeilijk doen met een hele pompoen bakken en snijden? Daar houd ik niet van. Daarom gebruik ik gewoon kant en klare blokjes uit de supermarkt. Wel uit het versschap, uiteraard. De pompoen hoeft van te voren niet gekookt of gebakken te worden, dit gebeurt tijdens het bakken van de cake :).

Dit heb je nodig:

  • Voor de cake:
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram bloem
  • 100 gram pompoenblokjes*
  • 180 ml melk
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren
  • anderhalve eetlepel pumpkin spice kruiden
  • anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • Een snufje zout
  • Voor de frosting:
  • 100 gram roomkaas
  • 35 gram poedersuiker
  • anderhalve theelepel cacao
  • Een halve theelepel kaneel


*uit de koeling van de supermarkt, kant en klaar!

Recept voor heerlijke pompoen cake met pumpkin spice kruiden

Recept voor heerlijke pompoen cake met pumpkin spice kruiden

Zo maak je de pompoencake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een bakblik klaar met daarin een vel bakpapier.
  2. Plaats de pompoenblokjes in de keukenmachine en mix tot een grove textuur met sliertjes pompoen.
  3. Meng de boter en de suiker met de mixer tot een romige massa.
  4. Voeg de eieren toe en mix ze kort door het beslag.
  5. Voeg hierna de pompoen toe en mix door elkaar.
  6. Roer in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda, het zout en de pumpkin spice kruiden door elkaar.
  7. Voeg de melk en het bloemmengsel om en om toe door het beslag.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in de voorverwarmde oven op 160 graden in 60 minuten gaar. Test met een cakeprikker (of sate/cocktailprikker) of de cake goed is. Komt de prikker volledig droog uit de cake, dan is hij klaar!
  9. Meng alle frosting ingrediënten in een kom met een vork door elkaar, en smeer het op de bovenkant van de afgekoelde cake.

Een heerlijk begin van de herfst met deze cake! 🙂 Heb je de smaak te pakken, probeer dan ook deze stevige cake met kaneel, kruidnoten en kaneelglazuur, gemaakt met lekker veel kaneel en kleine stukjes kruidnoot door het beslag!

En heb je nog wat pompoen over? Dan is deze romige pompoensoep met kokos een absolute aanrader.

Recept voor heerlijke pompoen cake met pumpkin spice kruiden

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoencake met chocolade roomkaas glazuur
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

7 Comments

  1. Pingback: Zelf pumpkin spice kruiden maken - Heerlijk in latte's en cakes!

  2. En wat zijn de frosting ingrediënten dan die ik kan gebruiken?

  3. Pingback: Zonnige citroencake met maanzaad - Foodie Feest

  4. Pingback: Sinaasappelcake met amandel en een ricotta glazuur - Foodie Feest

  5. Pingback: Stevige cake met kaneel, kruidnoten en kaneelglazuur – Foodie Feest

  6. Pingback: Pumpkin spice cupcakes met gezouten noten – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*