Pindakaaskoekjes met chocolade stukjes

pindakaaskoekjes-met-chocolade-stukjes

Pindakaas is gewoon heerlijk. Ook in koekjes! En als we dan toch bezig zijn, waarom maken we ze dan niet af met lekkere grote chunks chocolade? Deze koekjes zijn eenvoudig te maken en ook nog eens zó klaar: ze hoeven slechts 12 minuutjes in de oven.

Zet de volgende ingredienten maar op je boodschappenlijstje:

  • 115 gram boter
  • 190 gram pindakaas
  • 150 gram bruine rietsuiker
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel melk
  • snufje zout
  • 255 gram bloem
  • 100 gram melkchocolade

pindakaaskoekjes1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de boter, pindakaas en de suiker en rietsuiker met een handmixer tot een romige massa. Voeg daarna één voor één het ei, de melk, vanille extract, zout en baking soda toe. Voeg als laatste beetje bij beetje de bloem toe tot er een stevig deeg ontstaat.

Gooi je mixer aan de kant en kneed verder met je handen. Het makkelijkste is om het deeg als eerste in 12 gelijke hoopjes te verdelen. Maak van elk hoopje deeg eerst een deegballetje, en druk hem daarna met je handpalm een beetje plat… tot het op een koekje lijkt ;). Leg alle koekjes op een laagje bakpapier op je bakplaat. Zorg dat je rond de koekjes ongeveer 2 tot 3 centimeter afstand houd om te voorkomen dat ze tijdens het bakken aan elkaar gaan kleven.

Hak als laatste de melkchocolade in chunky stukjes en druk ze voorzichtig in de koekjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven ongeveer 12 tot 14 minuten op 200 graden. Laat ze goed afkoelen…..en geniet! 🙂

pindakaaskoekjes3

pindakaaskoekjes2

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

One Comment

  1. Pingback: Red velvet koekjes met witte chocolade - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*