pindakaas cups

Pindakaas cups met chocolade

Er zijn maar weinig combinaties z├│ verslavend voor mij als pindakaas en chocolade. Wist je dat zelf pindakaas cups maken eigenlijk best eenvoudig is? Ik vertel hoe hoe je het moet aanpakken. ­čśÇ

De peanut butter cups van Reeses zijn echt een van mijn grootste guilty pleasures als je het hebt over snoep uit de supermarkt. Die smeuïge licht zoute pindakaas in combinatie met de zachte zoete chocolade, oef! Onweerstaanbaar voor mij.

Dat kan ik zelf ook, dacht ik, en misschien ook nog wel beter! Reeses zitten namelijk vol met kunstmatige toevoegingen en andere troep. En stiekem vind ik ze eigenlijk ook net iets te zoet. Met dit recept heb ik helemaal zelf in de hand hoe zoet ik het maak, ├ęn heb ik maar 4 ingredi├źnten nodig. Chocolade (melk of puur, wat je wilt), natuurlijke pindakaas, amandelmeel (voor een iets stevigere vulling) en een vleugje zoetigheid zoals honing of golden syrup.

Het maken van de pindakaas cups is niet moeilijk, maar misschien wel een beetje een priegelwerk. Zoals je op de foto zien zijn mijn cups ook een beetje ‘rustiek’ haha. ­čÖé Het hoeft helemaal niet perfect te zijn (we zijn geen machine) dus maak je geen zorgen. En ze smaken gewoon net zo lekker (lees: goddelijk lekker) natuurlijk.

Recept: pindakaas cups met chocolade / pindakaas bonbons

Servings

12

servings
Prep time

8

minutes
Cooking timeminutes

Maak zelf Reese’s pindakaas cups op een gezondere manier. Met 4 ingredi├źnten en zonder kunstmatige toevoegingen.

Ingredi├źnten:

 • 150 gram chocolade, melk of puur

 • 45 gram natuurlijke pindakaas

 • 12 gram fijngemalen amandelmeel

 • 1 theelepel honing (of ahoornsiroop of golden syrup)

 • Mini cupcake vormpjes (ongeveer 12)

Zo maak je het:

 • Hak de chocolade fijn en verdeel het in 2 gelijke porties van 75 gram. De ene helft is voor de onderkant, de andere helft voor de bovenkant.
 • Zet de mini cupcake vormpjes klaar. Smelt de eerste helft van de chocolade au bain-marie. Verdeel de chocolade over de vormpjes en bestrijk met behulp van een kwastje of de bolle kant van een theelepel wat chocolade langs de randen. Plaats de cups tijdelijk in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
 • Maak de pindakaas vulling door de pindakaas, het amandelmeel de de honing met elkaar te combineren. Roer goed door. Schep het mengsel voorzichtig in de chocolade cups en druk het zachtjes aan tot een egale laag.
 • Smelt de tweede helft van de chocolade en verdeel over de pindakaas cups. Laat de cups hierna goed stollen in de koelkast, en bewaar ze hier ook totdat je ze gaat eten.

Opmerkingen & tips:

 • Het bestrijken van de zijkanten van de cupcake vormpjes kan een priegelwerk zijn, dus neem je tijd. Het helpt als je de vormpjes een beetje kantelt.
 • Laat de cups minimaal een half uurtje uitharden voordat je ze serveert.
 • Bewaar de pindakaas cups ook in de koelkast, liefst in een afgesloten doosje.
 • Op kamertemperatuur wordt de chocolade snel wat zachter, dus let vooral op in de zomer. Dan kan de chocolade (in je handen) snel smelten.
 • Ik gebruikte natuurlijke pindakaas met stukjes noot, maar zonder nootjes is natuurlijk ook prima. Zorg wel dat je natuurlijke pindakaas gebruikt zonder toevoegingen zoals palmolie.

Heb je de smaak te pakken? Dan heb ik goed nieuws, want ik heb nog veel meer soortgelijke guilty pleasure recepten!

Pindakaas brownies met stukjes noot

Pindakaas koekjes met chocolade stukjes

Chocolade koek- en pindarotsjes

Zelf pindakaas maken

[ad-snippet ad-snippet=””]

[snippet-shop snippet-shop=””]