Pecannoten pasta met kaneel en vanille - een gezond notenboter recept van de Foodie Feest blog

Pecannoten pasta met kaneel en vanille

Bel je dol op pecannoten? Net als pindakaas kun je hier een hele lekkere pecannoten pasta (notenboter) van maken! 😀 Heerlijk op brood, op een beschuitje of door je havermout..

Pecannoten pasta met kaneel en vanille - een gezond notenboter recept van de Foodie Feest blog

Zelf ben ik ontzettend fan van notenboters en zelfgemaakte pasta. Eerder maakte ik namelijk al een gezondere variant op nutella, en één van mijn eerste posts ooit was een recept om zelf pindakaas te maken. Notenboters zijn ontzettend gezond en echt verslavend lekker 🙂

Hoe gezond zijn pecannoten?

Ontzettend gezond! Pecannoten bevatten in vergelijking met andere noten heel veel vitaminen, en dan vooral vitamine E. Ook zitten ze propvol mineralen en helpen ze verschillende ziektes te bestrijden. De grote hoeveelheid aan voedingsstoffen geven je ook nog eens veel energie en geven je lang een vol gevoel, waardoor je dus minder snel te veel andere dingen eet.

Heb ik je al overtuigd? 😀 Dit recept voor pecannoten pasta is op basis van natuurlijke producten en is geheel suikervrij. De kaneel, het vanille extract en het snufje zout voeg ik toe voor de smaak. In zijn eentje is de pasta natuurlijk al lekker maar wel een beetje flauw. Met behulp van deze extra’s til je je pecannoten pasta naar een hoger niveau en maak je er écht iets bijzonders van 🙂 Gebruik ook het liefst echte vanille extract op basis van alcohol en vanille peulen, en niet de kunstmatige versies die je in de supermarkt vind.

Het snufje zout brengt alle smaken samen en versterken ze bovendien, dus laat deze ook zeker niet weg.

Dit heb je nodig voor de pecannoten pasta:

  • 250 gram ongezouten pecannoten
  • 18 gram kokosolie (kan gewoon in vaste vorm)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

Pecannoten pasta met kaneel en vanille - een gezond notenboter recept van de Foodie Feest blog

Zo maak je de pecannoten pasta

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Plaats de pecannoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 5 minuten goudbruin.
  3. Plaats de pecannoten in je keukenmachine, samen met de kokosolie. Vermaal op de hoogste stand tot een romige pasta. Dit proces duurt een aantal minuten. Het kan zijn dat de pecannoten ‘kruimels’ ophopen langs de rand van je keukenmachine, schep ze in dat geval weer even naar de bodem met een siliconen spatel.
  4. Voeg zodra alles tot een pasta is vermalen de kaneel, het vanille extract en het snufje zout toe, en mix dit erdoor.
  5. Laat de pasta iets afkoelen (bij het mixen komt warmte vrij) en schep het in een schoon en droog bakje of potje.

Je kunt je notenboter gewoon op kamertemperatuur bewaren! Let er wel op dat er geen water bij komt.

Pecannoten pasta met kaneel en vanille - een gezond notenboter recept van de Foodie Feest blog

Ik vond het zelf erg lekker om de pecannoten pasta te eten met een toastje, beschuitje of een vezelrijke cracker. Zeker ’s ochtends of voor het sporten is het een fijne snack.

Pecannoten pasta met kaneel en vanille - een gezond notenboter recept van de Foodie Feest blog

Heb je nog wat pecannoten over? Kijk dan eens naar dit recept voor zelfgemaakte pecanbroodjes. 😀

Pecannoten pasta met kaneel en vanille - een gezond notenboter recept van de Foodie Feest blog

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

12 Comments

  1. oh wauw top recept! Ik heb dit al eens gekocht in de winkel en ook amandelpasta, maar nooit bedacht dat je dit zelf ook kan maken. Dit moet ik toch eens uitproberen

  2. Dat ziet er goed uit! Ook leuk om cadeau te doen lijkt me!

  3. jammie!! ik ben alles behalve een keukenprinses, dus ik ben bang dat dit al te hoog gegrepen is voor mij :-0

  4. Dat moet lukken om te maken, tofrecept en bel dol op de smaak van pecan noten, kom maar op!

  5. Het ziet er super uit. Helaas mag ik geen noten, anders had ik het wel een keertje willen maken.

  6. Oei! Dit recept moet ik hebben, ziet er fantastisch uit!!!

  7. Oeh dit lijkt me heerlijk om te proberen zeg. Ik ga dit recept op mijn todo lijstje zetten en snel uitproberen. Lekker puur natuur en zonder e-nummers. Love it!

  8. Dat ziet er lekker uit. De recept is ook simpel. Dat moet wel toch lukken om ook zelf te maken

  9. Oh, dit lijkt me erg lekker om een keer na te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*