Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Pecanbroodjes recept

Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Rijk gevulde, zoete en knapperige pecanbroodjes. Zeg daar maar eens nee tegen! :D. De combinatie van de nootjes met golden syrup en het snufje zout zorgt voor een heerlijke smaak, en het knapperige jasje maakt het helemaal af.

Deze broodjes zet je in een handomdraai in elkaar. Voor het gemak gebruik ik kant-en-klare bladerdeeg plakjes. En de vulling? Die maken we gewoon in de hakmolen. 🙂

Met dit recept kun je 4 pecanbroodjes maken.

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg *
  • 100 gram pecannoten + 35 gram gehakte pecannootjes
  •  50 gram golden syrup
  •  Een halve theelepel vanille extract
  •  Snufje zout
  •  1 eigeel (om het deeg mee te bestrijken)

* In het vriesvak vind je een gewone en een roomboter variant van de bladerdeeg plakjes. De roomboter variant is extra knapperig! 🙂

Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Zo maak je de pecanbroodjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeeg plakjes op het aanrecht in 5 tot 10 minuten ontdooien.
  2. Plaats de 100 gram pecannoten, de golden syrup, het vanille extract en het snufje zout in je hakmolen. Mix alles door elkaar tot er een stevige ‘pasta’ ontstaat.
  3. Verdeel de notenpasta over de 4 plakjes bladerdeeg door een strookje te vormen in het midden van het plakje. Verdeel hierover de helft van de fijngehakte nootjes.
  4. Snijd met een mes aan schuine inkepingen in het bladerdeeg naast het strookje met notenpasta, aan beide kanten. Vlecht de gesneden stukjes om en om over de vulling heen tot een gevlochten broodje ontstaat.
  5. Plaatst de pecanbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het eigeel. Verdeel de rest van de fijngehakte nootjes over de broodjes.
  6. Bak de pecanbroodjes in 15 minuten gaar, op 200 graden.

Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

in 2 tot 4 minuten veranderen de pecannoten in de golden syrup in een heerlijke zoete vulling! 🙂 Hieronder zie je hoe je het broodje kunt vlechten.

Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Ik ben echt gek op dit soort knapperige hapjes! Eerder maakte ik al eens heerlijke ham kaasstengels met knoflook kruidenboter, mini kaasstengels met maanzaad en deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Deze zijn ook zeker de moeite waard om eens te proberen. 😀

Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Heb je de Foodie Feest shop al gezien? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts en leuke foodie kaartjes.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

 

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

Tags

17 Comments

  1. Just Demi

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga dit snel uitproberen.

  2. Wat heerlijk zeg! Voordeel is wel dat het maar 15 minuten in de oven gaat, hierdoor verbranden de nootjes boven op niet ( dat overkomt me nog al vaak, als het langer in de oven moet)

  3. Ze zien er lekker uit. Leuk zo voor de Paasdagen. Zelf heb ik heel ordinair afbakbroodjes gekocht.

  4. Ohhh neee.. ik ben allergisch voor nootjes… 😢

  5. Dit ziet er geweldig uit. Ik had geen idee dat het met golden syrop werd gemaakt. Ik heb geen gehaktmolen dus ik koop er wel zo eentje de volgende keer.

  6. Jeetje deze zien er lekker uit! En wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Ze zijn lekker makkelijk te maken. Lekker voor een luie zondag.

  7. ziet er wel lekker uit, lekker als snack tussendoor of mee te nemen voor onderweg

  8. Goed gelukt zeg! Ik ben zelf geen groot fan, maar dat vlechtwerk is heel leuk ook met andere smaakjes 🙂

  9. Oh my! Dit ziet er zo lekker uit. Goed idee voor pasen!

  10. Ziet er lekker uit zeg!
    erg overzichtelijk recept.

  11. Hmm deze kies ik altijd in de supermarkt, zeker mijn favoriete koffiekoek! Eigenlijk wel gemakkelijk zelf te maken!

  12. lekker zijn ze he! Ik maak ze ook wel eens met karamel hmmmmmm

  13. Ik heb dit nog nooit op. Maar het lijkt mij super lekker! En zo te zien is het heel makkelijk te maken!

  14. Wow! Dit klinkt wel echt fantastisch zeg! Dit ga ik zelf eens proberen 🙂

  15. Waarom maak je nou van die lekkere dingen! En dan de foto’s! Daardoor wil ik het nog sneller maken, haha.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*