Recept voor pecanbroodjes. Knapperig, zoet, en zó gemaakt!

Pecanbroodjes recept

Rijk gevulde, zoete en knapperige pecanbroodjes. Zeg daar maar eens nee tegen! :D. De combinatie van de nootjes met golden syrup en het snufje zout zorgt voor een heerlijke smaak, en het knapperige jasje maakt het helemaal af.

pecanbroodjes

Deze pecanbroodjes zet je in een handomdraai in elkaar. Voor het gemak gebruik ik kant-en-klare bladerdeeg plakjes. En de vulling? Die maken we gewoon in de hakmolen. 🙂

Met dit recept kun je 4 pecanbroodjes maken.

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg *
  • 100 gram pecannoten + 35 gram gehakte pecannootjes
  •  50 gram golden syrup
  •  Een halve theelepel vanille extract
  •  Snufje zout
  •  1 eigeel (om het deeg mee te bestrijken)

* In het vriesvak vind je een gewone en een roomboter variant van de bladerdeeg plakjes. De roomboter variant is extra knapperig! 🙂

Voor dit recept heb je ook een hakmolen (zoals deze) of kleine foodprocessor nodig.

pecanbroodjes maken

Zo maak je de pecanbroodjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeeg plakjes op het aanrecht in 5 tot 10 minuten ontdooien.
  2. Plaats de 100 gram pecannoten, de golden syrup, het vanille extract en het snufje zout in je hakmolen. Mix alles door elkaar tot er een stevige ‘pasta’ ontstaat.
  3. Verdeel de notenpasta over de 4 plakjes bladerdeeg door een strookje te vormen in het midden van het plakje. Verdeel hierover de helft van de fijngehakte nootjes.
  4. Snijd met een mes aan schuine inkepingen in het bladerdeeg naast het strookje met notenpasta, aan beide kanten. Vlecht de gesneden stukjes om en om over de vulling heen tot een gevlochten broodje ontstaat.
  5. Plaatst de pecanbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het eigeel. Verdeel de rest van de fijngehakte nootjes over de broodjes.
  6. Bak de pecanbroodjes in 15 minuten gaar, op 200 graden.

zelf pecanbroodjes maken

in 2 tot 4 minuten veranderen de pecannoten in de golden syrup in een heerlijke zoete vulling! 🙂 Hieronder zie je hoe je het broodje kunt vlechten.

Recept voor pecanbroodjes

Ik ben echt gek op dit soort knapperige hapjes! Eerder maakte ik al eens heerlijke ham kaasstengels met knoflook kruidenboter, mini kaasstengels met maanzaad en deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Deze zijn ook zeker de moeite waard om eens te proberen. 😀

pecanbroodjes recept

pecan broodjes

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]