pasta met de lekkerste tomatensaus - Foodie Feest recept

Pasta met tomatensaus recept – Vers en gezond!

Een pasta gerecht kan ook hartstikke gezond én makkelijk zijn. Deze verse pasta met tomatensaus zit boordevol langzaam geroosterde tomaten voor een rijke, licht zoete smaak.

pasta met de lekkerste tomatensaus - Foodie Feest recept

Ik en tomatensaus zijn lang niet altijd een goede combi geweest! 😛 Thuis aten we vroeger heel vaak macaroni met tomatensaus en dat vond ik toch echt niét lekker. Veels te zoet en het smaakte voor mij totaal niet naar tomaat. Later kwam ik er achter dat die saus kant-en-klaar uit een zakje of potje kwam, en dat verklaarde het voor me. Ik houd niet van de smaak van de ‘fabriekssauzen’, zelfs niet van ketchup! 9 van de 10 keer voegen ze hier extra suiker en maffe smaakmakers aan toe, en dat vinden mijn smaakpapillen helemaal niks.

Tegenwoordig experimenteer ik weer vaker in de keuken met tomatensauzen en soepen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, en heb ik mijn favoriete methode ontwikkeld; langzaam roosteren in de oven met een beetje olijfolie erover. Lekker met knoflook, verse kruiden en een snufje zout om de smaken extra op te halen.

Een lekkere én gezonde saus dus, om op een simpele manier aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Ja, het roosteren heeft even wat tijd nodig, maar in de tussentijd kun je natuurlijk gewoon wat anders gaan doen! 🙂 Je hoeft niet boven een pan te zwoegen. Klinkt goed toch?

Pasta met tomatensaus recept - Vers en gezond!

Dit recept maakt een royale portie pasta voor 2 personen

Dit heb je nodig voor de pasta met tomatensaus:

 • Voor de tomatensaus:
 • 6 trostomaten
 • 300 gram cherry tomaten
 • 16-18 gram basilicumblaadjes + extra ter garnering*
 • 1 rode paprika
 • 2 tenen knoflook
 • 2 theelepels tomatenconcentraat**
 • Wat olijfolie
 • Een snuf zout
 • Voor de pasta:
 • 200 gram pasta
 • Een handje Parmezaanse kaas flakes
 • Een handje pijnboompitjes

*Ik weeg de blaadjes zonder de steeltjes.

**Ik gebruik deze versie van mutti. Die bestaat enkel uit geconcentreerde Italiaanse tomaten met een klein beetje zout.

Pasta met tomatensaus recept - Vers en gezond!

Zo maak je de pasta met tomatensaus

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet een grote bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
 2. Was de groenten. Snijd de trostomaten in vieren en snijd de paprika in stukken. De cherrytomaatjes kun je heel laten of halveren. Pel de knoflook. Leg alles op de bakplaat en drizzle de olijfolie erover. Rooster de groenten in de oven voor 45 minuten op 150 graden. Elke oven is anders, dus houd de laatste 10 minuten goed in de gaten om te voorkomen dat er wat aanbrand.
 3. Plaats de geroosterde groenten en knoflook samen met de basilicum, tomatenconcentraat en een snuf zout in een blender, en blend tot een grove saus.
 4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta daarna af en roer de saus erdoor. Als je de saus niet meer heet is kun je de gehele pasta in de pan nogmaals verwarmen.
 5. Verdeel de pasta over 2 borden en garneer naar smaak met extra basilicum, Parmezaanse kaas flakes en pijnboompitten. Enjoy!

Pasta met tomatensaus recept - Vers en gezond!

Sprak dit gerecht je aan? Kijk dan ook zeker eens naar deze geroosterde tomatensoep met basilicum. Of wat dacht je van een lekkere pasta met peper, olijfolie en langzaam geroosterde tomaatjes. 😀

Pasta met tomatensaus recept - Vers en gezond!

 

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]

18 Comments

 1. Wat een lekker recept en zo duidelijk uitgelegd. Oh en ik werd heel blij van je afstreeplijstje, haha

 2. Ziet er heerlijk uit! Ik probeer zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te doen, gewoon lekker zelf kruiden.

 3. Superfijne tips! Ik sla dit op en hopelijk kan ik het snel eens klaarmaken =D

 4. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Een recept om eens te gaan proberen……

 5. Hmm lekker hoor. Ik heb heel toevallig nu mijn pastasaus ook opstaat. Ik laat het altijd een paar uur sudderen jummiee

 6. Helemaal fan van die eerste foto, ik zou er zo een hapje van nemen 😉

 7. Ja de foto’s zijn echt geweldig gemaakt! Ik ben gek op pasta, dus zou dit receptje ideaal zijn in mijn keukentje!

 8. Dat zie er lekker uit. Wij eten regelmatig pasta. Lekker

 9. Wat ziet dat er lekker smakelijk uit zeg, ik ben dol op pasta.

 10. Dit recept klinkt erg goed. Ik ben nogal zoekende in het vinden van een lekker pastasaus recept. Tot op de dag van vandaag heb ik die nog niet gevonden. Maar deze ga ik dan ook zeker uitproberen.

 11. Fijne inspiratie! Ik maak ook het liefst de saus zelf, soms gebruik ik de biologische tomatensaus met basilicum van de AH, zit het minst troep in en is lekker.

 12. Hmmm ik ben ook dol op pasta met tomatensaus. En wat fijn dat dit gerecht bereid is met zoveel verse ingrediënten. Klinkt heerlijk!

 13. Verse tomatensaus voor je pasta is echt de allerbeste! Mijn moeder maakt deze ook altijd zelf, nooit uit pakjes en zakjes, daar kan ik nog veel van leren 🙂 thanks voor dit recept, ik ga me daar echt eens aan wagen!

 14. Pingback: Gevulde tomaten met ricotta en pesto – Foodie Feest

 15. Pingback: Little By Me #41 weekoverzicht | Genieten in oktober!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*