Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

Een klassieke pesto pasta met een kleine twist; de pesto wordt bereid met verse spinazie! Lekker, gezond en in een handomdraai op tafel.

Dit recept is voor 2 personen.

Dit heb je nodig:

  • Voor de spinaziepesto:
  • 35 gram verse spinazie
  • Verse basilicum, ongeveer 10 blaadjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap (vers!) + een halve theelepel citroenrasp
  • 60 ml olijfolie
  • Voor de pasta:
  • 150 gram spekjes
  • 200 gram pasta
  • 30 gram pijnboompitten
  • 100 gram ricotta

 

Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

Zo maak je de pasta:

  1. Weeg alle ingrediënten voor de pesto nauwkeurig af en plaats ze in de keukenmachine. Maal alles in ongeveer 1 minuut door elkaar, tot er geen grove stukjes meer zichtbaar zijn.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak ondertussen de spekjes tot ze donkerbruin en knapperig zijn. Om spekjes te bakken hoef je geen boter of olie in de pan te doen, tijdens het bakken komt er genoeg vet vrij. Leg een stukje keukenpapier klaar op een bordje en laat de spekjes hier op uitlekken.
  4. Rooster hierna de pijnboompitjes lichtbruin, in een pan op middelhoog vuur. Ook voor pijnboompitjes hoef je geen boter of olie te gebruiken; hierdoor verliezen ze hun knapperigheid. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat de pitjes aanbranden. Leg weer een stukje keukenpapier klaar en laat de geroosterde pijnboompitjes hierop afkoelen.
  5. Giet het water van de gekookte pasta af, plaats de afgegoten pasta terug in de pan en roer de pesto, pijnboompitten en spekjes erdoor. Verdeel de pasta over 2 borden, en verdeel als laatste met een theelepel kleine beetjes ricotta over het gerecht.

Tip: Houd wat pijnboompitjes, spekjes en basilicum apart om het bord mee te garneren voor een extra mooie presentatie.

 

Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

Wist je trouwens al dat pijnboompitten ontzettend gezond zijn? Ze bevatten veel goede vetten, vitamine K, antioxidanten en ijzer! Ook basilicum is een bron van goede voedingsstoffen. Wie zei ook alweer dat gezond en lekker niet samengaan? 😉

Op zoek naar nog meer lekkere pasta recepten? Probeer dan zeker ook de Spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus of deze heerlijke Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Vond je het een lekker recept? Laat dan hieronder je rating achter! 🙂

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

8 Comments

  1. Lekker! Die ga ik maken ☺️

  2. Pingback: Pasta met pittige worst en romige saus - Foodie Feest

  3. Pingback: Welke wijn is het lekkerst bij je maaltijd? De wijn-spijsbijbel legt het uit!

  4. Pingback: Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven - Foodie Feest

  5. Pingback: Rucolapesto met pistache en sinaasappel - Foodie Feest

  6. Pingback: Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika - Foodie Feest

  7. Pingback: Spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus - Foodie Feest

  8. Pingback: Courgetti - koude courgetti salade met pesto - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*