pasta rode pesto

Pasta met rode pesto | van semi-zongedroogde tomaatjes

Pasta met rode pesto! Een makkelijke maar oh zo lekkere maaltijd. De rode pesto maakte ik van semi-gedroogde tomaten (ik ben fan!) samen met knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas. That’s all! Rooster er wat puntpaprika bij, snijd een sjalot en serveer met wat rucola voor een gezonde, voedzame maar bovenal lekkere maaltijd.

pasta met rode pesto

Een leven zonder pesto kan ik me echt niet voorstellen! Het is mijn go-to voor een snelle maaltijd! Zelf pesto maken kost je enkele minuten maar geeft een fantastisch resultaat. Alleen nog even wat pasta koken, wat groente erbij je voordat je het weet zit je al lekker te eten. 🙂 Ik serveer mijn pasta altijd in een bowl, voor de ultieme comfort food ervaring.

Dit recept is voor 2 personen.

ingrediënten voor de pasta met rode pesto:

  • 200 gram pasta
  • 100 gram semi zongedroogde tomaten + de olie
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 zoete puntpaprika
  • Een handje rucola
  • 1 teen knoflook (zat bij mij in het potje tomaatjes)
  • 1 sjalot
  • peper en zout


rode pesto

Zo maak je de pasta met rode pesto:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de puntpaprika in kleine reepjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, strooi en wat peper en zout over, en bak af in 20 minuten.
  2. Kook de pasta volgens de op de verpakking aangegeven tijd, met een flinke snuf zout.
  3. Maak ondertussen de pesto door de tomaatjes, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas in een hakmolen/kleine keukenmachine te vermalen. Voeg wat van de olie uit de pot zongedroogde tomaten toe totdat het de consistentie van een romige saus heeft.
  4. Giet de pasta af, doe het terug in de pan en roer de pesto saus erdoor. Snijd een sjalot in halve ringen en roer door de pasta (yes gewoon rauw, voor wat bite en een scherpe frisse touch).
  5. Leg een handje rucola in 2 kommen. Schep de pasta erop en verdeel de stukjes geroosterde puntpaprika erover. Eet smakelijk!

rode pesto met tomaat

Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik écht dol ben op geroosterde paprika. Jij ook? Dan is deze geroosterde paprikasoep ook zeker wat voor jou! Of kijk anders eens naar deze geroosterde paprika feta spread of deze overheerlijke gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika. 🙂

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

3 Comments

  1. Dat ziet er lekker uit, love simpele recept

  2. Ziet er heerlijk uit! Ik heb altijd pasta met groene pesto, ik heb de rode nog nooit gehad, misschien toch maar een keer proberen

  3. Pingback: Gevulde tomaten met ricotta en pesto – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*