Pasta recept met olijfolie en peper, met langzaam geroosterde cherry tomaatjes

Pasta met peper, olijfolie en langzaam geroosterde tomaatjes

Pasta recept met olijfolie en peper, met langzaam geroosterde cherry tomaatjes

Een eenvoudige pasta met pure smaken! De ingrediënten voor deze ‘saus’? Grote kans dat je ze al in huis hebt! Een ideaal receptje dus, voor wanneer je trek hebt in pasta maar je niet de deur uit wil voor de supermarkt.

Het fijne van pasta vind ik dat je het zo uitgebreid of juist zo simpel kan maken als je zelf wilt. De saus in dit recept bestaat uit basisingrediënten die samen een heerlijk romige en smaakvolle pasta maken. Boter zorgt voor de romigheid, olijfolie maakt hem zacht en mild, de knoflook geeft body, de tomaatjes zijn zoet, en de peper zorgt voor de kick. 🙂 En het allermooiste aan deze saus is nog wel dat je huis tijdens het maken ineens naar stokbroodjes met kruidenboter gaat ruiken, haha!

Dit recept maakt een maaltijd voor 2 tot 3 personen.

Dit heb je nodig voor de pasta met peper:

  • Voor de pasta:
  • 200 gram tagliatelle
  • 1 bakje cherry tomaatjes, 400 gram (liefst rivolo)
  • Een handje rucola
  • Voor de saus:
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ongeveer 2 kleine theelepels aan peper*
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Een snufje zout

*Ik gebruikte 4 seizoenen peper. Let erop dat jouw peper scherper van smaak kan zijn.

Tagliatelle pasta met peper, olijfolie en langzaam geroosterde tomaatjes

Pasta tagliatelle met een pepersaus van boter en olijfolie - met geroosterde tomaatjes!

Zo maak je de pasta met peper & olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ze halveren of heel laten; het is allebei lekker. Besprenkel de tomaatjes lichtjes met wat olijfolie. Rooster de tomaten 30 tot 35 minuten.
  2. Bereid (zodra de tomaatjes bijna klaar zijn) de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet het pastawater en doe de tagliatelle weer terug in de pan.
  3. Combineer in een kleine sauspan op laag vuur de roomboter en olijfolie. Houd het vuur echt laag om te voorkomen dat de boter bruin bakt. Pers de knoflook en voeg toe, samen met de Italiaanse kruiden en de gemalen peper. Begin met een halve theelepel peper en proef eerst of je hem zo al lekker genoeg vind en of de scherpte niet overheerst. Voeg beetje bij beetje wat meer peper toe en blijf proeven tot hij voor jou perfect is. Voeg als laatste een klein snufje zout toe.
  4. Meng de saus hierna in de pan door de tagliatelle en zorg dat alle pasta goed bedekt is.
  5. Schep de pasta op de borden en verdeel de tomaatjes en rucola erover.

Serveer de pasta eventueel met een verse salade erbij.

Pasta met peper, olijfolie en langzaam geroosterde tomaatjes

Van de Italiaanse keuken krijg ik nooit genoeg! 🙂 Jij ook niet? Probeer na deze pasta met peper dan ook eens deze pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes, de spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus of – weer eens wat anders – de overheerlijke gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika! 🙂

Pasta met peper, olijfolie en langzaam geroosterde tomaatjes

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met peper, olijfolie en langzaam geroosterde tomaatjes
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

13 Comments

  1. Lipstickencupcakes

    Volgens mij is dit een heerlijke pasta! Ik ga deze opslaan. Bedankt

  2. Ik ben geen fan van tomaten, maar jeetje wat ziet dit er lekker uit! Misschien moet ik het maar gewoon weer eens proberen…

  3. Ik hou heel erg van pasta’s, maak eigenlijk niet uit welke. Deze ziet er wel heel erg lekker uit. En de foto’s zijn ook echt prachtig.

  4. priscilla

    Mm, dit ziet er lekker uit zeg! Pasta blijft heerlijk en alle combinaties zijn welkom.

  5. Love pasta maar deze variant hebben wij nog nooit gegeten. Het ziet er lekker uit.

  6. Het ziet er werkelijk heerlijk uit! En mooi en gezond ook met dat groen en rood!

  7. De Italiaanse keuken is ook een van mijn favoriete. Deze pasta ziet er weer heerlijk uit

  8. oh, wauw, klinkt super goed en niet heel erg moeilijk. Misschien dat ik het zelfs kan 🙂

  9. hmm lekker dit, ik eet doordeweeks koolhydraatarm maar voor het weekend lijkt me dit heerlijk

  10. Dat ziet er zo lekker uit en zo gemakkelijk om te maken. Ga ik zeker onthouden

  11. Dit ziet er erg lekker uit en ook niet moeilijk om te maken, deze ga ik onthouden!

  12. wat een heerlijk recept! Ik maak hem wel eens zonder Rucola, maar lijkt mij een heerlijke toevoeging

  13. Dat ziet er zo lekker uit! En wat een mooie foto’s!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*