pasta maaltijd met pittige worst

Pasta met fuet worst en een romige tomatensaus

pasta met fuet recept

 

Een lekker simpel gerecht vol van smaak! Met slechts een aantal ingrediënten zet je deze smakelijke pasta met fuet op tafel. Een tikje pittig en lekker romig.

Een italiaan kijkt je waarschijnlijk boos aan als je zegt dat je pasta met worst heb gegeten, maar hey! Het combineert gewoon ontzettend goed. De spaanse fuet worst en de romige saus maken een heerlijk comfort food gerechtje. 🙂

De saus wordt gemaakt met crème fraîche en cherrytomaat die samen aan de kook worden gebracht. De tomaatjes worden dan zacht een smeuïg, en de smaak trekt in de saus. De saus wordt niet gepureerd, maar juist met de kerstomaatjes los geserveerd.

Dit recept maakt een pasta maaltijd voor 2 personen.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram pasta penne
  • 100 gram fuet worst
  • 30 cherry tomaatjes (anderhalf bakje)
  • 400 gram crème fraîche*
  • 2 handjea rucola
  • 4 theelepels gedroogde rozemarijn
  • Een halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout

* Je kunt ook prima de light variant gebruiken, of het gerecht juist met room maken voor een extra volle smaak.

pasta maaltijd met pittige worst

Zo maak je de pasta met fuet:

  1. Haal het velletje van de fuet worst en snijd hem in dunne plakjes. Halveer de cherry tomaatjes
  2. Plaats de crème fraîche in een kleine pan op hoog vuur en voeg de cherry tomaatjes hieraan toe samen met de rozemarijn, paprikapoeder en peper en zout (naar smaak).
  3. Breng alles aan de kook en roer de saus regelmatig door. Op een gegeven moment zal de saus een beetje oranje kleuren en indikken. Vanaf dat moment kun je het vuur laag zetten of de saus van het vuur afhalen.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta daarna af.
  5. Proef de saus en voeg een beetje peper en zout naar smaak toe. Roer daarna de pasta erdoor, samen met de fuet.
  6. Plaats een handje rucola in je schaaltje en schep de pasta erop.

 

pasta met fuet worst en romige saus

Op zoek naar nog meer lekkere pasta recepten? Probeer dan zeker ook deze spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus of deze heerlijke Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

iberico fuet worst en verse rozemarijn

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Bewaren

3 Comments

  1. Pingback: Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven - Foodie Feest

  2. Chantalle

    Zou het ook heerlijk zijn als worstje beetje is aangebakken?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*