Passievrucht muffins

Passievrucht muffins met roomkaas topping

Muffins met een tropische twist! Deze passievrucht muffins zijn lekker fris en niet al te zoet. Tropische fluffy wolkjes! ๐Ÿ™‚

Hoewel ik natuurlijk ook dol ben op chocolade ben ik ook echt een groot liefhebber van frisse baksels met een zuurtje! Deze passievrucht muffins zijn het beste van twee werelden want ze hebben dat zuurtje maar daarnaast ook een zoete, tropische smaak. Zoooo lekker!

Er gaat wat passievrucht door het beslag maar dit is vrij subtiel, want met teveel van het vocht wordt de muffin niet luchtig en dan willen we niet! Vandaar dat 65 gram echt de max is. Om de passievrucht ervaring compleet te maken zit er daarom een lekkere roomkaas topping bij die barst van de tropische vibes. ๐Ÿ™‚ Schep het boven de muffin en eet ‘m daarna met een vorkje op, met bij elke hap een beetje van de topping. Zo is deze muffin op zijn best.

Gezonde pitjes

Passievrucht is natuurlijk ook heel gezond! En ook zeker de pitjes bevatten veel goede stoffen, daarom laat ik ze er graag in. Ik kreeg van mijn lieve ‘test proevers’ wel de opmerking dat ze niet ideaal zijn als je veel vullingen in je tanden hebt, dus heb je snel last van je gebit dan kun je ze misschien toch beter achterwege laten.

Recept: passievrucht muffins met roomkaas topping

Maakt

12

muffins
Voorbereiden

15

minutes
Baktijd

22

minutes

Heerlijke muffins met een tropische twist. Met passievrucht door het beslag รฉn in de romige topping. Die topping maakt het feestje compleet dus die mag je echt niet skippen!

Ingrediรซnten:

  • Voor de muffins:
  • 190 gram bloem

  • 65 gram passievrucht pulp*

  • 150 gram suiker

  • 125 ml karnemelk

  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)

  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)

  • 1 ei

  • Anderhalve theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanille extract

  • Een halve theelepel baking soda

  • Een snufje zout

  • Voor de roomkaas topping:
  • 3 eetlepels passievrucht pulp

  • 15 gram poedersuiker

  • 30 gram roomkaas, op kamertemperatuur

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda, en het zout bij elkaar.
  • Voeg in een aparte kom de karnemelk, olie, gesmolten boter, suiker, ei en vanille toe en roer alles met een garde kort door elkaar. Roer het passievrucht pulp erdoor.
  • Voeg dan in delen de bloem toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  • Schep het beslag in de 12 cupcake vormpjes.
  • Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 20 tot 22 minuten. Je muffins zijn klaar zodra ze lichtjes bruin kleuren. Laat de muffins volledig afkoelen.
  • Meng voor de roomkaas topping de passievrucht, poedersuiker en roomkaas bij elkaar. Dit kan met je mixer maar ook gewoon met een vork. Schep (vlak voor het serveren) een klein beetje topping op elke muffin. Heb je nog passievrucht over, schep er dan een beetje op voor een extra vrolijke presentatie.

Opmerkingen & tips:

  • *Ik gebruikte gewoon zo’n doosje bevroren stukjes passievrucht die je bij de supermarkt in de diepvries vind. Vers mag natuurlijk ook, maar dat is flink wat meer werk en ook een stukje duurder.
  • Schep de roomkaas topping pas op de muffins wanneer je ze gaat serveren. Zonder topping kun je de muffins 2 dagen op kamertemperatuur (in een afgesloten doosje) bewaren, maar met de topping erop gaat dit niet. Je kunt ze dan wel in de koelkast bewaren maar dat komt de structuur van de muffins niet ten goede.
  • Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is om klontjes te voorkomen.

Meer muffins? I’ve got you covered! Muffins zijn echt รฉรฉn van mijn favoriete treats om te maken en mijn verzameling recepten wordt steeds groter.

Muffins met kaneel maple swirl

Muffins met framboos en limoen

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Ontbijtmuffins met spelt, chiazaad en pompoenpitten

Chocolade muffins met stukjes chocolade

Heb je dit recept gemaakt? Show me! ๐Ÿ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! ๐Ÿ˜€

Comments are closed.