Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing

Een heerlijk couscous recept met lekker veel groenten en een frisse touch van de granaatappel en verse munt. Parelcouscous met bospeen (geroosterd) en aubergine!

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Deze parelcouscous met bospeen is heerlijk tijdens de donkere wintermaanden, en maakt ook nog eens een feestelijk en kleurrijk bijgerecht bij een uitgebreid diner.

De bospeen rooster je in de oven, zodat de buitenkant een beetje krokant wordt en de binnenkant heerlijk zacht. Tijdens het roosteren karameliseert de wortel, waardoor zijn zoete tonen extra naar voren komen. Rauwe wortel moet ik zelf niets van hebben, maar op deze manier vind ik het heerlijk. 🙂

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Dit recept maakt een hoofdgerecht voor 2 personen, of een bijgerecht voor 5-6 personen.
Dit recept is vegan!

Dit heb je nodig voor het parelcouscous gerecht:

  • Voor de couscous:
  • 150 gram parelcouscous
  • Een halve aubergine
  • 8 bospeen wortels
  • 70 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram pistachenootjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een handje verse munt
  • Voor de muntdressing:
  • 5 gram verse muntblaadjes (een klein bosje)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • Een halve teen knoflook, geperst
  • Peper en zout

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Zo maak je de parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  2. Schil de bospeen. Leg de peen op de bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout. Rooster de bospeen voor 30 minuten op 220 graden.
  3. Maak de muntdressing door de olijfolie, het water, de knoflook en peper en zout in een kommetje te mengen. Hak de munt zo fijn mogelijk en roer het door door dressing.
  4. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten) en giet het af. Roer de dressing door de parelcouscous.
  5. Snijd tegelijkertijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar en lichtbruin.
  6. Snijd de geroosterde bospeen in kleine stukjes. Roer de stukjes bospeen en aubergine door de couscous. Is je gerecht een beetje afgekoeld, warm het het nu weer even op in de pan.
  7. Schep de couscous in een grote schaal. Verdeel de granaatappelpitjes erover, gevolgd door de pistachenootjes en maak het af met een blaadje munt.

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Besprenkel de bospeen royaal met olijfolie, peper en zout en rooster ze tot ze nét zwart beginnen te blaken! 🙂

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Meer inspiratie nodig? Misschien is deze couscous salade met pompoen, biet en feta ook wat voor jou! Of wat dacht je van couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt?

Parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing - een recept van de Foodie Feest blog!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

10 Comments

  1. Oke dit gaat gek klinken, maar gister tijdens het douche dacht ik nog; ik moet echt weer nieuwe couscous recepten hebben en hier ben je! ziet er bijzonder lekker uit!

  2. Wat een mooie naam: parelcouscous. Het oogt ook net als parels zeg! Wat een mooi gerecht.

  3. Hmm jummie! Ik ben dol op parelcouscous.

  4. Dat ziet er goed uit! Wij eten eigenlijk nooit couscous, maar de foto’s maken het wel heel uitnodigend!

  5. Oeh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op parelcouscous!!

  6. Oeh deze ziet er wel heel erg lekker uit! Ga deze zeker even onthouden!

  7. Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook!

  8. Ik vind deze combinatie wel erg heftig! 😉 haha Foto’s zien er super uit!

  9. Couscous ken ik, maar niet de parelvariant. Erg leuk om te zijn en hopelijk ook een feestje voor in de mond.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*