Een heerlijk couscous recept met lekker veel groenten en een frisse touch van de granaatappel en verse munt. Parelcouscous met bospeen (geroosterd) en aubergine!
Deze parelcouscous met bospeen is heerlijk tijdens de donkere wintermaanden, en maakt ook nog eens een feestelijk en kleurrijk bijgerecht bij een uitgebreid diner.
De bospeen rooster je in de oven, zodat de buitenkant een beetje krokant wordt en de binnenkant heerlijk zacht. Tijdens het roosteren karameliseert de wortel, waardoor zijn zoete tonen extra naar voren komen. Rauwe wortel moet ik zelf niets van hebben, maar op deze manier vind ik het heerlijk. 🙂
Dit recept maakt een hoofdgerecht voor 2 personen, of een bijgerecht voor 5-6 personen.
Dit recept is vegan!
Dit heb je nodig voor het parelcouscous gerecht:
- Voor de couscous:
- 150 gram parelcouscous
- Een halve aubergine
- 8 bospeen wortels
- 70 gram granaatappelpitjes
- 50 gram pistachenootjes
- Olijfolie
- Peper en zout
- Een handje verse munt
- Voor de muntdressing:
- 5 gram verse muntblaadjes (een klein bosje)
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels water
- Een halve teen knoflook, geperst
- Peper en zout
Zo maak je de parelcouscous met bospeen, aubergine, granaatappel en pistache met muntdressing
Besprenkel de bospeen royaal met olijfolie, peper en zout en rooster ze tot ze nét zwart beginnen te blaken! 🙂
Meer inspiratie nodig? Misschien is deze couscous salade met pompoen, biet en feta ook wat voor jou! Of wat dacht je van couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt?
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀
Oke dit gaat gek klinken, maar gister tijdens het douche dacht ik nog; ik moet echt weer nieuwe couscous recepten hebben en hier ben je! ziet er bijzonder lekker uit!
Hahaha ideaal! 😀 Dankje!
Wat een mooie naam: parelcouscous. Het oogt ook net als parels zeg! Wat een mooi gerecht.
Hmm jummie! Ik ben dol op parelcouscous.
Dat ziet er goed uit! Wij eten eigenlijk nooit couscous, maar de foto’s maken het wel heel uitnodigend!
Oeh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op parelcouscous!!
Oeh deze ziet er wel heel erg lekker uit! Ga deze zeker even onthouden!
Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook!
Ik vind deze combinatie wel erg heftig! 😉 haha Foto’s zien er super uit!
Couscous ken ik, maar niet de parelvariant. Erg leuk om te zijn en hopelijk ook een feestje voor in de mond.