pannenkoekjes recept

Pannenkoekjes recept – basisrecept American pancakes

Met dit pannenkoekjes recept maar je voortaan zelf thuis de lekkerste american pancakes! 🙂 Deze pannenkoekjes zijn lekker dik en heerlijk fluffy.

pannenkoekjes recept

Hoe lekker is het om de zaterdag- of zondagochtend te beginnen met een lekkere grote stapel pannenkoekjes? Gegarandeerd dat iedereen hier blij van wordt! 🙂 Het goede nieuws is dat deze pannenkoekjes hartstikke eenvoudig zijn. Yaay!

american pancakes recept

Voor 8 of 9 pannenkoekjes.

ingrediënten voor het pannenkoekjes recept:

  • 180 ml karnemelk
  • 100 gram bloem*
  • 30 gram volkoren meel*
  • 15 ml neutrale olie (ik gebruik rijstolie)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel baking soda (baksoda / zuiveringszout)
  • Een halve theelepel zout

Wil je zoete pannenkoekjes, voeg dan ook 1 of 2 eetlepels suiker / agave siroop / honing / etc toe.

* Ik vindt het lekker om een klein beetje van het bloem te vervangen door volkoren meel. Dit geeft de pannenkoekjes net iets meer smaak en bite. Wil je dit niet, vervang het volkoren meel dan gewoon voor 30 gram gewone bloem. Totaal voeg je dan dus 130 gram bloem toe.

american pancakes maken

Zo maak je het pannenkoekjes recept:

  1. Meng in een kom de bloem, (optionele) volkoren meel, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar.
  2. Meng in een aparte kom de eieren, karnemelk, olie, het vanille extract en de optionele suiker door elkaar.
  3. Voeg het bloemmengsel toe aan de kom met de karnemelk. Dit kan gewoon met een garde. Het beslag hoort lekker dik te zijn. Stop direct met mixen zodra alles bij elkaar is opgenomen. Te lang mixen maakt de pannenkoekjes taai.
  4. Verwarm je koekenpan op een niet te grote pit, op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter.
  5. Gebruik een juslepel of kleinere soeplepel om een portie beslag in de pan te gieten. Bak de pannenkoekjes rustig, op een middelhoog vuur. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant; hierna kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.
  6. Maak een mooie stack en serveer met maple syrup of vers fruit! 🙂

Ik serveerde de pannenkoekjes met een flinke scheut maple syrup! Maar er zijn natuurlijk veel meer lekkere opties. Wat dacht je van een lekkere grote klodder slagroom met verse aardbeitjes? Of wat gesmolten chocolade erover? Voor een hartige variant kun je hem serveren met roomkaas en gerookte zalm, of wat geraspte kaas erover. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! 🙂

pannenkoekjes basis recept

Meer lekkere recepten uitproberen? Wat dacht je van frambozen muffins met limoen, mijn appelgebakjes met ricotta en karamelsaus of juist deze gezouten karamelsaus om over de pancakes te gieten!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge