Orzo met groene asperge en feta

Orzo met groene asperge en feta

Heb je al wel eens orzo geproefd? Het is een soort pasta, maar qua zijn vorm en structuur lijkt hij meer op risotto! En het is ook nog eens veel sneller klaar. πŸ™‚ Ik maakte een lekker en simpel recept voor orzo met groene asperge en feta.

Wat zit er allemaal in deze orzo? Lekker veel groene veggies! Doperwten, groene aspergetips en rucola. Afgemaakt met wat vers citroensap en frisse blokjes feta. Erg lekker, erg makkelijk en erg snel. πŸ™‚

Orzo met groene asperge en feta

Course: DinnerCuisine: MediterraneanDifficulty: Easy
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Voor 2 personen. Ook nodig: olie om te bakken, peper en zout.

IngrediΓ«nten:

  • 400 ml bouillon (groente- of kippenbouillon)

  • 170 gram orzo*

  • 170 gram doperwten (diepvries)

  • 100 gram groene asperge tips

  • 100 gram feta blokjes

  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

  • 1 teen knoflook

  • 1 sjalot

  • Een halve citroen

  • Een handje rucola

Zo maak je het:

  • Snijd de aspergetips in stukken van ongeveer 3 centimeter. Versnipper de sjalot en pers de knoflook.
  • Zet een grote pan op het vuur en voeg een scheut olie toe. Voeg de ui, knoflook, asperge en doperwten toe en laat het zachtjes 4 tot 6 minuten bakken. Voeg dan de orzo toe, samen met de bouillon.
  • Laat de orzo met de deksel op de pan 12 minuten zachtjes doorkoken, totdat het meeste vocht is opgenomen.
  • Voeg het sap van een halve citroen toe en roer de rozemarijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer op het laatst de feta blokjes door de orzo en kook deze voor ongeveer 1 minuut mee om ze op te warmen.
  • Verder de orzo over 2 kommen en voeg de rucola toe.

Operkingen & tips:

  • TIP: Deze orzo is ook echt ontzettend lekker als een salade! Heb je restjes, bewaar ze dan in de koelkast en neem ze de volgende dag mee naar werk, met wat extra rucola erbij. Het is ontzettend vullend dus je zult de rest van de dag genoeg energie hebben! πŸ™‚ De orzo is in de koelkast minimaal 2 dagen houdbaar.

Wil je nog meer lekkere receptjes uitproberen? Kijk dan eens naar deze sushi bowl met zalm en avocado, deze couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt of de krieltjessalade met zalm en mosterd-dille dressing! πŸ™‚

Heb je dit recept gemaakt? Show me! πŸ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! πŸ˜€

One Comment

  1. Pingback: Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*