Muffins met kaneel maple swirl

Muffins met kaneel maple swirl

Deze heerlijke muffins bestaan deels uit een vanille beslag en deels uit een beslag met kaneel en ahoornsiroop oftewel maple syrup! 🙂 Door het beslag om en om in het vormpje te doen krijg je een leuk laagjes effect.

Muffins met kaneel maple swirl

Kaneel is bij veel mensen een favoriete specerij, en zo ook bij mij! 🙂 Heerlijk kruidig en warm, en heerlijk in combinatie met zoete baksels. Doordat je in dit recept 2 beslagjes maakt wordt je muffin echt een smaakbeleving. Hapjes kruidige kaneel wisselen zich af door hapjes met zachte vanille smaak. En hoe vrolijk zien ze er uit!?

Muffins met kaneel maple swirl

Course: SnacksCuisine: AmericanDifficulty: Medium
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

18

minutes

Met dit recept maak je 8 muffins. Ook nodig: een zeef, garde, muffin/cupcake bakvorm en cupcake papiertjes.

Ingrediënten:

  • 190 gram bloem

  • 150 gram suiker

  • 125 ml karnemelk

  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)

  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)

  • 30 ml ahoornsiroop

  • 1 ei

  • 1 eetlepel appelazijn

  • 3 theelepels kaneel

  • Anderhalve theelepel bakpoeder

  • Een halve theelepel baking soda

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel amandel extract

  • Een snufje zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een cupcake bakblik klaar met daarin 8 vormpjes.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda, en het zout bij elkaar.
  • Voeg in een aparte kom de karnemelk, olie, gesmolten boter, suiker, ei, appelazijn en vanille- en amandel extract toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  • Voeg dan de bloem toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  • Schep 200 gram van het beslag in een aparte kom en roer de ahoornsiroop en kaneel erdoor.
  • Schep de 2 beslagjes om en om in de 8 cupcake vormpjes en maak met behulp van een satéprikker een swirl.
  • Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten. Je muffins zijn klaar zodra ze lichtjes bruin kleuren.

Operkingen & tips:

  • Je kunt de kaneel muffins zowel warm als koud eten! 🙂

Misschien had je het al door; ik ben dol op muffins! Vondt je dit een lekker recept, probeer dan ook absoluut mijn blauwe bessen muffins, de frambozen muffins met limoen en natuurlijk de chocolade muffins met stukjes chocolade!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*