Muffins met framboos en limoen

Frambozen muffins met limoen

Heerlijke frambozen muffins met een vleugje frisse limoen.

Frambozen muffins

Mufffiiiiinss! Dit waren de de muffins die ik met pasen maakte, en inmiddels heb ik het recept uitgewerkt voor jullie. Het zijn frambozen muffins met een vleugje limoen. Zacht, lichtzoet en heerlijk luchtig.

Het maken van muffins is écht heel gemakkelijk, je hebt bij mijn recept namelijk niet eens een mixer nodig. Gewoon even de natte ingrediënten mixen met een garde, en als laatste de bloem erdoor roeren. Binnen 10 minuten kunnen ze al in je oven zitten!

[ad-snippet ad-snippet=””]

Muffins met framboos en limoen

Met dit recept maak je 12 muffins.

ingrediënten voor de frambozen muffins:

  • 190 gram bloem
  • 150 gram verse frambozen + een handje extra als topping*
  • 150 gram suiker
  • 125 ml karnemelk
  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)
  • 1 ei
  • Anderhalve eetlepel vers limoensap + de rasp van 2 limoenen
  • Anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel baking soda
  • Een snufje zout

Ook nodig: een zeef, garde, muffin/cupcake bakvorm en cupcake papiertjes.

*Gebruik echt alleen verse frambozen, en geen bevroren frambozen. De bevroren variant bevat meer vocht waardoor de muffins te nat worden. En ze zijn zwaarder, waardoor ze allemaal naar de bodem zakken.

Muffins met framboos en limoen

Zo maak je de frambozen muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda, en het zout bij elkaar.
  3. Voeg in een aparte kom de karnemelk, olie, gesmolten boter, suiker, ei, limoensap en vanille toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  4. Voeg dan de bloem toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  5. Roer de frambozen voorzichtig door het beslag.
  6. Schep het beslag in de 12 cupcake vormpjes en verdeel de extra frambozen over de bovenkant. Ik heb ze er heel lichtjes ingedrukt, dat is voldoende.
  7. Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten. Je muffins zijn klaar zodra ze lichtjes bruin kleuren.

Je kunt de frambozen muffins zowel warm als koud eten! 🙂

Muffins met framboos en limoen

Meer muffins? Eerder maakte ik al deze muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen en deze heerlijke chocolade muffins met stukjes chocolade!

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]