Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Alsof je een zoet wolkje eet! 😀 Deze muffins zijn zó ontzettend fluffy en licht dat je er letterlijk bij wegdroomt. Bomvol met verse blauwe bessen en een vleugje citroen.

Het maken van de blueberry muffins is niet moeilijk! De sleutel tot succes is juist om zo min mogelijk te mixen om de muffin luchtig te houden. Zodra de bloem nét is opgenomen in het beslag ben je al klaar. Dit recept maakt dan ook geen gebruik van een elektrische mixer, maar een gewone garde. Anders dan normaal voegen we in het recept ook gesmolten boter toe in plaats van harde boter, wat weer bijdraagt aan de smeuïgheid.

Tips voor de mooiste muffins
Een tipje om te voorkomen dat de blauwe bessen naar de bodem zakken? Eerst een klein beetje beslag zónder bessen in het vormpje plaatsen. Al moet ik zeggen dat dit beslag vrij stevig is waardoor de bessen sowieso al goed op hun plaats blijven. Ik plaatste bovenop het beslag nog een paar extra blauwe bessen zodat deze na het bakken nog goed zichtbaar zijn. Dat ziet er extra lekker uit! 🙂

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Met dit recept maak je 12 muffins.

ingrediënten voor de muffins met blauwe bessen:

  • 190 gram bloem
  • 150 gram verse blauwe bessen + een handje extra als topping
  • 150 gram suiker
  • 125 ml karnemelk
  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)
  • 1 ei
  • Anderhalve eetlepel vers citroensap
  • Anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel baking soda
  • Een snufje zout

Ook nodig: een zeef, garde, muffin/cupcake bakvorm en cupcake papiertjes.

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Zo maak je de muffins met blauwe bessen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda, en het zout bij elkaar.
  3. Voeg in een aparte kom de karnemelk, olie, gesmolten boter, suiker, ei, citroensap en vanille toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  4. Voeg dan de bloem toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  5. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  6. Schep het beslag in de 12 cupcake vormpjes en verdeel de extra bessen over de bovenkant. Ik heb ze er lichtjes ingedrukt.
  7. Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten. Je muffins zijn klaar zodra ze lichtjes bruin kleuren.

Je kunt de muffins zowel warm als koud eten! 🙂

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Meer muffins? Eerder maakte ik al deze muffins met appel, kaneel en een crumble topping. Een andere aanrader om je cupcake bakvorm weer goed aan het werk te zetten zijn deze vrolijke roze koeken met frambozenglazuur!

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Muffins met blauwe bessen zijn één van mijn favoriete soorten! 😀 Lekker zoet, en de bessen worden tijdens het bakken heerlijk smeuïg. Wat zijn jouw favoriete muffins? Let me know!

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

15 Comments

  1. Die zien er heerlijk uit en deze week zijn de blauwe bessen in de aanbieding dus dat maakt het extra aantrekkelijk om je recept uit te proberen.

  2. Oehhhhh wat zien ze er lekker uit! ik ben ook gek op muffins met blauwe bessen… inderdaad om ze zo lekker smeuïg zijn. ga deze binnenkort eens maken!

  3. Wat een lekkere combinatie! Zoet en een beetje zuur. Het lijkt mij heerlijk!

  4. Ohh die zien er heerlijk uit zeg! Ik heb toevallig blauwe bessen in huis dus wie weet ga ik ze 1 deze dag wel maken.

  5. dit ziet er echt enorm yummy uit, die zou ik wel eens willen maken! de blauwe bessen zijn hier net op haha

  6. Hmmmm ze zien er echt overheerlijk uit! Ik eet zelf geen producten meer die geraffineerde suikers bevatten, maar muffins en donuts zijn wel dingen die ik heel erg mis, moet ik heel eerlijk toegeven 🙂

  7. Pascale

    Hmm, deze ga ik ook snel eens maken.
    Zouden ze ook lukken met rabarber?
    Groetjes

  8. Ze zien er ontzettend lekker & mooi uit! Zoiets lijkt me ook lekker met frambozen.

  9. Yummie!! Deze ga ik zeker proberen. Daar kan ik mijn dochters blij mee maken! 😍

  10. Heb je ook wel eens iets met rode bessen/aalbessen gebakken? Graag hoor ik je bevindingen.

  11. Pingback: Ontbijt muffins met spelt, havermout, chia zaadjes en pompoenpitten - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*