Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Alsof je een zoet wolkje eet! 😀 Deze muffins zijn zó ontzettend fluffy en licht dat je er letterlijk bij wegdroomt. Bomvol met verse blauwe bessen en een vleugje citroen.

Het maken van de blueberry muffins is niet moeilijk! De sleutel tot succes is juist om zo min mogelijk te mixen om de muffin luchtig te houden. Zodra de bloem nét is opgenomen in het beslag ben je al klaar. Dit recept maakt dan ook geen gebruik van een elektrische mixer, maar een gewone garde. Anders dan normaal voegen we in het recept ook gesmolten boter toe in plaats van harde boter, wat weer bijdraagt aan de smeuïgheid.

Tips voor de mooiste muffins
Een tipje om te voorkomen dat de blauwe bessen naar de bodem zakken? Eerst een klein beetje beslag zónder bessen in het vormpje plaatsen. Al moet ik zeggen dat dit beslag vrij stevig is waardoor de bessen sowieso al goed op hun plaats blijven. Ik plaatste bovenop het beslag nog een paar extra blauwe bessen zodat deze na het bakken nog goed zichtbaar zijn. Dat ziet er extra lekker uit! 🙂

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Met dit recept maak je 12 muffins.

ingrediënten voor de muffins met blauwe bessen:

  • 190 gram bloem
  • 150 gram verse blauwe bessen + een handje extra als topping
  • 150 gram suiker
  • 125 ml karnemelk
  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)
  • 1 ei
  • Anderhalve eetlepel vers citroensap
  • Anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel baking soda
  • Een snufje zout

Ook nodig: een zeef, garde, muffin/cupcake bakvorm en cupcake papiertjes.

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Zo maak je de muffins met blauwe bessen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda, en het zout bij elkaar.
  3. Voeg in een aparte kom de karnemelk, olie, gesmolten boter, suiker, ei, citroensap en vanille toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  4. Voeg dan de bloem toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  5. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  6. Schep het beslag in de 12 cupcake vormpjes en verdeel de extra bessen over de bovenkant. Ik heb ze er lichtjes ingedrukt.
  7. Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten. Je muffins zijn klaar zodra ze lichtjes bruin kleuren.

Je kunt de muffins zowel warm als koud eten! 🙂

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Meer muffins? Eerder maakte ik al deze muffins met appel, kaneel en een crumble topping. Een andere aanrader om je cupcake bakvorm weer goed aan het werk te zetten zijn deze vrolijke roze koeken met frambozenglazuur!

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

Muffins met blauwe bessen zijn één van mijn favoriete soorten! 😀 Lekker zoet, en de bessen worden tijdens het bakken heerlijk smeuïg. Wat zijn jouw favoriete muffins? Let me know!

Muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]